Drømmesymbol Pistol

dreams-pistol-1En pistol er nok det mest kendte fallossymbol, hvorfor følgende spørgsmål straks trænger sig på: ville pistolen ikke gå af? Hvem skød du på? Hvem skød på dig? Var pistolen ladt med løs krudt? Ramte du mål?

Drøm om at blive skudt er ret ultimativt. Pistoler og skydevåden er den ultimative konfrontation. Når pistolen er trukket er det “point of no return”. Herfra er den kun en vinder. Hvis du således truer en anden person med en pistol i drømmen tyder dette på at du vil have en løsning, en afslutning, det er nu opgøret skal tages. Skyder du ligefrem en anden person i din drøm vil du rigtig gerne have en afslutning, uanset konsekvenserne der følger.

Den almindelig udbredte opfattelse i drømmetydning er at det du skyder er en del af din personlighed – altså et opgør med dig selv – men det at skyde en anden kan også pege på at du er træt af slumrende konflikter, lurerende bagholdsangreb, og nu vil have at tingene kommer frem og åbent bliver diskuteret, får deres afslutning.

Bliver du selv skudt i drømmen kan det have noget at gøre med at en pistol er et tarveligt våben. En pistol kan gøre selv den allermindste, allerstørst. Bare man har pistolen har man magten. Her er ingen retfærdighed. Det er ikke den stærkeste som vinder. Det som vejer tungest er ikke fornuften, logikken, retfærdigheden, men derimod hvem der holder pistolen.

Altså et overgreb hvor nogle tvinger ting igennem, tvinger andre til at gøre ting som de almindeligvis ikke ville gøre. Er du tvunget til noget som går imod det du gerne vil stå for, din opfattelse af god etik, moral og retfærdighed?

Retten til at bære våben står for nogle mennesker som det ultimative tegn på individualitet, retten til at kunne forsvare sig selv. I USA er dette en ret heftig debat, der for de fleste europærer er ude af proportioner, da diskussionen egentlig er af mere ideologisk karakter – hvor meget eller hvor lidt skal staten bestemme over samfundet.

Det at bære en pistol kan derfor også for en med europæisk tankegang pege på forstokkethed og snæversynethed – en manglende evne til at kunne begå sig efter samfundets normer, en enespænder med yderliggående holdninger. At bære et våben i drømme kan dog også pege på det ganske modsatte – nemlig at personen har modet til at stå ved sine holdninger og værdier. Det er drømmerens subjektive associationer omkring skydevåben generelt som er udgangspunkt for tolkningen

Se også: Kanon | Krig | Krudt | Modstander | Overlevelse | Salut | Våben | Fallos | Gevær | Skud

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.