Drømmesymbol Krudt

dreams-pistol-3

Krudt blev opfundet i Kina omkring år 900, men kendes i Europa først i 1338. Krudt er et pulver som brænder eksplosivt uden lufttilførsel, og som bl.a. bruges i fyrværkeri og i skydevåben, hvor det ved eksplosionen driver projektilet fremad. Krudt er en blanding af svovl, trækul, og kaliumnitrat. Fremstillingen af krudt var historisk en velbevogtet hemmelighed, og det var også et meget risikabelt håndværk. Den farlige del er trækul. Når det er helt rent og meget fint pulveriseret, kan trækul selvantænde, og det kan eksplodere ved den mindste gnist.

Krudt i sig selv ser meget uskyldigt ud og det var næppe selve materialet krudt du drømte om men mere dets virkning når det bruges i fx fyrværkeri eller til skydevåben. En tønde krudt udgør en lurende eksplosiv fare. Eller en lurende pludselig omvæltning, forandring, omstrukturering. Fx en ændring i din boligsituation, økonomi, eller arbejdsforhold. Fremstilling af krudt peger på et risikabelt foretagende. Løs krudt peger på manglende styrke, falskhed og løgn.

En gasflaske har noget af den samme symbolik som krudt. Her er tale om noget indelukket under stor pres, som potentielt kan eksplodere og forårsage stor skade. Det interessante ved din drøm om krudt er hvad krudtet skulle bruges til og det var dig som stod bag fremstilling, forarbejdning, håndtering af krudtet – eller  om krudtet blev håndteret af andre og potentielt udgjorde en fare for dig eller andre.

Se også: Ammunition | Angribe | Atombomber | Bajonet | Boldtræ | Dolk | Eksplosion | Kamp | Kanon | Kniv | Krig | Krudt | Pil | Pistol | Sværd | Økse

| Selvmord

Se også: Ammunition / Atombomber / Gevær / Krig / Salut / Våben

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.