Drømmesymbol Pil

Kærlighed; en af Amors pile. Den mandlige libido. Hvem skød du mod, eller hvem skød pile efter dig? Hvem eller hvad rettede sin bue mod dig, var det en eller flere personer, eller muligvis en genstand? Hvis det var dig der skød, hvad skete der så med pilene, fløj de bare af sted, eller så du dem ramme deres mål? Landede pilene hvor du forventede, eller ramte de ved siden af?

Ramte du centrum af målskiven som en anden Robin Hood, eller skød du helt ved siden af? Kunne det at skyde med bue og pil være en hentydning til om du er på rette spor eller på vildspor?

Hvis du kender sagnet om Wilhelm Tell og æblet på hovedet kan pilen være indikation på mod og oprør – sagnet er at kongens stedfortræder Gessler opstiller en hat på gaden, og alle som går forbi den, skal bukke for den. Det nægter Wilhelm Tell imidlertid, og bliver derfor idømt den straf, at han skal skyde at æble af sin søns hoved. Det lykkes ham at ramme plet, og æblet bliver delt i to. Tell har imidlertid to pile i sit kogger, og da Gessler spørger, hvad den anden var til, svarer Tell, at dersom den første havde skudt hans søn, var den anden til Gessler. Den replik bliver starten på et oprør imod Gessler, kongen og ordensmagten.

Endelig er der noget meget basalt, oprindeligt og barskt forbundet med at skyde med bue og pil. Det var vores oprindelige jagtform, med pusterør sendte de vilde indianere, pygmæerne forgiftede pile mod fjender, urbefolkning, gå på jagt – har dette noget med din drøm om pile at gøre?

Se også: Ammunition | Angribe | Atombomber | Bajonet | Boldtræ | Dolk | Eksplosion | Kamp | Kanon | Kniv | Krig | Krudt | Pil | Pistol | Sværd | Økse

Se også: Anima og Animus / Frøtudse / Indianer / Kærlighed / Pistol / Skydeskive / Våben

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.