Drømmesymbol Kannibalisme

dreams-kannibal

En måde hvorpå man kan optage den anden persons kraft, hvorpå man kan tage hendes/hans ideer i besiddelse; muligvis et billede på at leve af andres penge. Et ønske om at tilegne sig den anden persons egenskaber, kan antyde misundelse. Kan også pege på symbolikken i Evangeliet: at spise og dermed blive ét med Kristus.

Iøvrigt bør kannibalisme i en drøm tolkes ud fra drømmerens egen opfattelse af begrebet. En baggrund for kannibalisme i tidligere tider var fx. ideen om at det menneskelige legeme besidder en livgivende kraft, som det beholder også efter døden, og kraften kan gives videre gennem kannibalisme. Denne opfattelse ligger bag ikke blot nogle af de før-teknologiske folks forskellige kannibalistiske ritualer, men også bag nyere former for medicinsk kannibalisme.

Man kan få del i en fjendes styrke ved at spise ham, specielt hans hjerne, hjerte og muskler. En afdød slægtning lever videre ved at blive fortæret af sine efterkommere og æres derved. Indfødte fra Ny Guinea har givet udtryk for forfærdelse over vores vestlige begravelsespraksis. Vi forhindrer deres ånd i at leve videre, når vi begraver vore slægtninge uden at vise dem den sidste ære ved at spise dem.

Se også: BegærDyr | KnivLig | Løssluppenhed | Mad & drikke | MadlavningMaddiker | Made, at | Sex | SkæreSlagter | Slagtning | Spøgelse | Udskære | Voodoo

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.