Planet Mars

planet-marsMars

Mars er koldere end Jorden. Den består af sten og grus og er rød som rust. Himlen er lyserød. På Nordpolen og Sydpolen er der is. Mars har en fast klippekerne, en kappe af silikat og en klippeskorpe. På Mars findes solsystemets største vulkan: Olympus Mons. Den rejser sig 24 km over Marsoverfladen. Et døgn på Mars er 41 minutter længere end på Jorden, men et år er meget længere: 687 jorddøgn. Mars er opkaldt efter den romerske krigsgud.

Mellem Mars og Jupiter findes asteroidebæltet. Det er et bredt bælte med 1000-vis af små og store sten. Den største har en diameter på 770 km. De mindste er små som ærter. Engang troede man, at der havde været en planet mellem Mars og Jupiter. Et sammenstød med en kæmpemeteorit ude fra rummet fik den til at sprænges i stumper og stykker. Nu har man forladt den teori. Det er sandsynligvis Jupiters stærke tyngdekraft, der hindrede stenene i at samles til en planet. Asteroider er egentligt en fællesbetegnelse for sten i rummet. Der er også andre asteroider med mere aflange baner omkring Solen. Nogle har baner, der bringer den relativt “tæt” forbi Jorden.

I den seneste tid er man begyndt at interessere sig en del for disse asteroider. Grunden er, at hvis en sådan asteroide rammer Jorden, vil det få aldeles katastrofale følger for Jorden og for alt liv på Jorden. Udregninger på risikoen for at Jorden bliver ramt af en asteroide er særdeles usikre, men man er dog eninge om, at det er en ganske lille risiko. Man regner det for sandsynligt, at de mange arter, der uddøde i et kort tidsrum for 65 millioner år siden (deriblandt de store dinosaurer), uddøde på grund af, at Jorden blev ramt af en asteroide på ca. 20 km i diameter. Når mindre sten, som man kalder meteorer, rammer Jorden er det ikke katastrofalt. De bliver til klare stjerneskud, og hvis meteoren ikke brænder helt op i Jordens atmosfære, lander en meteorit på Jorden.

Astrologisk set repræsentere Mars vores vilje og handlekraft. Planeten har indflydelse på vore drifter og hvordan vi forholder os til seksualitet og aggression. Mars’ position i horoskopet viser hvor meget udadrettet kraft vi besidder, og hvordan vi erobre verdenen. Mars giver kraft og energi til alle de planeter som den står i forbindelse med. positive egenskaber er styrke, initiativ, mod, stærkt sexliv og tapperhed. Negative egenskaber er dumdristighed, tyrannisk personlighed og sadistiske tilbøjeligheder. Planeten Mars, repræsentere vores behov for udløsning af spændinger; sex, fysisk udfoldelse, aggressioner.

Numerologisk set er Mars associeret med tallet 9 samt bogstaverne I-R-Æ.

Vores solsystem består af solen, 9 Planeter og deres 61 kendte måner, asteroider, kometer, støv og gas. Planeterne, asteroiderne og kometerne rejser rundt omkring solen, centrum af vores solsystem. Solsystemet, som Jorden befinder sig i, er en del af Mælkevejen, med diameter på ca 100.000 lysår og 200 milliarder stjerner.

astro-vest-planet-2

Klik og læs om planeternes betydning