Planet Merkur

planet-merkurMerkur

En lille tør ørkenplanet. Den side, der vender mod Solen, er 300 grader varm. Den anden side er isnende kold – minus 200 grader. Planetens overflade er fuld af ar og dybe kratere. Når Merkur bliver ramt af en meteor, forsvinder krateret ikke. Merkur har ingen atmosfære, det regner ikke, og det blæser ikke. Inderst har Merkur en jernkerne. Uden om den er der en kappe af silikater (klippemateriale) og en tynd klippeskorpe.

Merkur drejer langsomt rundt om sig selv, men hurtigt om Solen. Et døgn på Jorden varer i 24 timer. På Merkur varer en dag 4224 timer (svarende til 176-jorddøgn). Merkur er opkaldt efter de romerske guders sendebud. Den fik dette navn, fordi den bevæger sig hurtigt hen over himlen.

Astrologisk set repræsentere Merkur vores intellekt og hvordan vi kommunikere med omverdenen. Hvordan vi taler, skriver og fremfører vores tanker og ideer. Merkur symbolisere den mandlige fornuft og fortæller om vores evne til at indsamle og bearbejde informationer. Sprog, handel, studier, undervisning forbindes med Merkur. Positive egenskaber er formuleringsevne, fornuft og alsidighed. Negative egenskaber er følelsesmæssig kulde og overintellektualisering.

Numerologisk set er Merkur associeret med tallet 5 samt bogstaverne E-N-W.

Vores solsystem består af solen, 9 Planeter og deres 61 kendte måner, asteroider, kometer, støv og gas. Planeterne, asteroiderne og kometerne rejser rundt omkring solen, centrum af vores solsystem. Solsystemet, som Jorden befinder sig i, er en del af Mælkevejen, med diameter på ca 100.000 lysår og 200 milliarder stjerner.

astro-vest-planet-2

Klik og læs om planeternes betydning