Chakra nr 1 – Rod Chakra Muladhara

Chakra nr 1

Chakra

Chakra er et ord fra sanskrit som kan oversættes med hjul. Chakra er et begreb som refererer til hjullignende hvirvler som, ifølge traditionel indisk medicin, skal ligge i kroppen på et æterisk plan. Syv store chakra eller energicenter skal eksistere.

Skønt det er et fiktivt system og altså ikke muligt for os fysisk at observerer et chakra, benyttes ideen om Chakrasystemet i rigtig mange sammenhænge indenfor spiritualitet. Essensen i begrebet er at vi mennesker optager livsenergi fra omverden og universet. Via energibaner kaldet nadier, fordeler chakraerne, denne energi rundt i vores krop. Hvis der opstår ubalance i dette system, vil det fører til psykiske og fysiske skavanker og sygdomme.

 

Klik og læs om de enkelte chakra
Chakra nr 1 – Rod Chakra Muladhara Chakra nr 2 - Hara Chakra Svadhisthana Chakra nr 3 - Solar plexus chakra Manipura Chakra nr 4 - Hjerte Chakra Anahata Chakra nr 5 - Hals Chakra Vishudda Chakra nr 6 - Pineal Chakra Agnya Chakra nr 7 - Krone Chakra Sahasrara

Chakra nr 1 – Rod Chakra Muladhara

ROD CHAKRA
MULADHARA
CHAKRA NR 1

Dets placering: Det findes for enden af rygsøjlen. Midten af skambenet.

Dets funktion: er at sørge for vores forbindelse med jorden. Lugtesansen, seksualitet og kreativitet afhænger af om dette chakra har det godt.

Velfungerende: Når Rod chakraet funger godt vil livsenergien være intakt og vi vil have en følelse af at livet er godt og besidde en indre styrke og sundhed. Vi har harmoni i vores forhold til den fysiske verden, vores jordforbindelse, vor kontakt til Moder Jord/vores biologiske mor. Vi har en følelse af, at der en mening og et formål med vores liv og at vi er herre over vores eget liv.

Lukket eller blokeret: Et lukket eller blokeret Rod chakra forårsager svækkelse i det fysiske helbred og gør at vi føler os truet, mangler jordforbindelse og indre ro. Endvidere vil en svækket Rod chakra gøre at vi fokusere meget på materielle ting.

Fysisk reference: Alle knogler i skelettet. Det vil sige, at man f.eks. kan forebygge mod slidgigt ved at stimulere Rod chakraet.

Mantra: At meditere på mantraet LAM og på sætningen “Jeg er”, vil harmonisere chakraet.

Energisvingning: De energisvingninger, som antages at stimulere dette chakra er dem som findes i naturen. Ophold og bevæg dig så meget som muligt i naturen. Omfavn et træ. Dette fordi de energivibrationer som er i dette chakra er tæt på de energivibrationer der findes i naturen, hvorfor det antages at kontakt med naturen kan styrke energierne i Rodchakraet.

Farve: Chakraet har farven rød, når det er i balance. Det betyder, at farven rød er god til at hjælpe med at føje energi til chakraet. Få derfor meget rødt ind i din tilværelse, f.eks. ved at gå i rødt tøj, spise røde grøntsager, få nogle røde blomster ind i stuen, sov i rødt sengetøj, betragt de flotte røde farver i solnedgangen, m.v.

Krystaller: Ædelsten, sten & krystaller, der stimulere dette chakra er f.eks.: Agatskiver, tigerøje, jaspis (poppy og rød), røgkvarts, rosenkvarts, blodsten (Hæmatit) eller rubin.

Dufte: De dufte, der påvirker vores Rodchakra er: cedertræ, musk, lavendel, patchouli og myrra. Tænd f.eks. en olielampe, duftlys eller røgelsespinde med disse dufte.

Musik: Den musik, der har indflydelse på Rodchakraet er stærk betonede monotone rytmer, som mange naturfolks arkaiske musik.

Ugedag: Tirsdag. Planet: Mars. Tone: C. Element: Jord. Antal kroneblade: 4. Refleks i hånden: Håndroden. Syvårsperiode: Syvårsperiode hvori chakraet er grundteamet for vores liv 1-7 leveår. Rotationsretning: Venstre for kvinder, højre for mænd. Sanskrit: Chakraets navn på sanskrit er Muladhara.

Rod Chakra Muladhara
ROD CHAKRA – MULADHARA – CHAKRA NR 1
Rod Chakra Muladhara
ROD CHAKRA – MULADHARA – CHAKRA NR 1