Chakra nr 4 – Hjerte Chakra Anahata

Chakra

Chakra er et ord fra sanskrit som kan oversættes med hjul. Chakra er et begreb som refererer til hjullignende hvirvler som, ifølge traditionel indisk medicin, skal ligge i kroppen på et æterisk plan. Syv store chakra eller energicenter skal eksistere.

Skønt det er et fiktivt system og altså ikke muligt for os fysisk at observerer et chakra, benyttes ideen om Chakrasystemet i rigtig mange sammenhænge indenfor spiritualitet. Essensen i begrebet er at vi mennesker optager livsenergi fra omverden og universet. Via energibaner kaldet nadier, fordeler chakraerne, denne energi rundt i vores krop. Hvis der opstår ubalance i dette system, vil det fører til psykiske og fysiske skavanker og sygdomme.

 

Klik og læs om de enkelte chakra
Chakra nr 1 – Rod Chakra Muladhara Chakra nr 2 - Hara Chakra Svadhisthana Chakra nr 3 - Solar plexus chakra Manipura Chakra nr 4 - Hjerte Chakra Anahata Chakra nr 5 - Hals Chakra Vishudda Chakra nr 6 - Pineal Chakra Agnya Chakra nr 7 - Krone Chakra Sahasrara

Chakra nr 4 - Hjerte Chakra Anahata

Hjerte Chakra
Anahata
CHAKRA NR 4

Dets placering: Det findes midt på brystet. Det er forbindelsescentralen mellem de tre nederste fysisk-emotionelle, og de tre øverste åndeligt-spirituelle chakraer.

Dets funktion: er at styrke følesansen og bevægelighed. Især hjerte og brysthulen er afhængig af at dette chakra har det godt.

Velfungerende: Når Anahata chakraet funger godt kan vi udfolde kærlighed, medfølelse, idealisme og selvopofrelse. Vi er i balance med hensyn til Kærlighed og forhold.

Lukket eller blokeret: Et lukket eller blokeret Anahata chakra forårsager problemer med at kunne give og kærlighed, omsorg og berøring.

Fysisk reference: Hjerte chakraet har fysisk relation til blodet, hjertekredsløbet (kredsløbet i det hele taget), lunger, arme, bryst og cellestrukturen.

Mantra: At mediter på mantraet YAM og på sætningen “Jeg er kærlighed”, vil stimulere chakraet.

Energisvingning: Gå ture i skove, på grønne enge og hvor der er mange blomster.

Farve: Chakraet har farven grøn når det er i balance, hvilket vil sige, at det så reagerer på grønne farver. De grønne farver kan med fordel kombineres med guldfarvede elementer.

Krystaller: Ædelsten, sten og krystaller, der stimulere dette chakra er f.eks.: grøn jade. Man også kan bruge f.eks. rosakvarts, men hvis man ikke er helt inde i hvilken form for balance man er i, er det en god ide, at holde sig til de grønlige sten/krystaller, for at undgå over/under stimulering af chakraet.

Dufte: De dufte, der påvirker chakraet er f.eks.: Rosenduft, hvorfor man for at stimulere chakraet f.eks. kan bruge noget røgelse med rosenduft, eller man kan stille en olielampe op, hvor man kommer et par dråber Rosen olie i den almindelige olie.

Musik: Den musik, som har indflydelse på chakraet er musik som du har det godt med, gerne meditationsmusik og ikke for højt.

Ugedag: fredag. Planet: Venus. Tone: F. Elementet: Luft. Antal kroneblade: 12. Refleks i hånden: Lillefinger. Syvårsperiode: Syvårsperiode hvori chakraet er grundteamet for vores liv : 22-28 leveår. Rotationsretning: Højre for kvinder, venstre for mænd. Sanskrit: Chakraets navn på sanskrit er Anahata.

Chakra nr 4 - Hjerte Chakra Anahata

Chakra nr 4 – Hjerte Chakra (Anahata)

Chakra nr 4 - Hjerte Chakra Anahata

Chakra nr 4 – Hjerte Chakra (Anahata)