Chakra nr 2 – Hara Chakra Svadhisthana

Chakra

Chakra er et ord fra sanskrit som kan oversættes med hjul. Chakra er et begreb som refererer til hjullignende hvirvler som, ifølge traditionel indisk medicin, skal ligge i kroppen på et æterisk plan. Syv store chakra eller energicenter skal eksistere.

Skønt det er et fiktivt system og altså ikke muligt for os fysisk at observerer et chakra, benyttes ideen om Chakrasystemet i rigtig mange sammenhænge indenfor spiritualitet. Essensen i begrebet er at vi mennesker optager livsenergi fra omverden og universet. Via energibaner kaldet nadier, fordeler chakraerne, denne energi rundt i vores krop. Hvis der opstår ubalance i dette system, vil det fører til psykiske og fysiske skavanker og sygdomme.

 

Klik og læs om de enkelte chakra
Chakra nr 1 – Rod Chakra Muladhara Chakra nr 2 - Hara Chakra Svadhisthana Chakra nr 3 - Solar plexus chakra Manipura Chakra nr 4 - Hjerte Chakra Anahata Chakra nr 5 - Hals Chakra Vishudda Chakra nr 6 - Pineal Chakra Agnya Chakra nr 7 - Krone Chakra Sahasrara

Hara Chakra
Svadhisthana

CHAKRA NR 2

Dets placering: Det findes lidt under navlen.

Dets funktion: er at sørge for vores sanselighed og lystfølelse til f.eks. sex, mad og kreativitet. Smagssansen, nyrer, blærer og forplantningsorganer er afhængige af om dette chakra har det godt.

Velfungerende: Når Hara chakraet funger godt vil vi have en god forbindelse med det modsatte køn og omverden i det hele taget. Vi vil have kontakt med vores indre barn og en naturlig lyst til leg, glæde og spontanitet.

Lukket eller blokeret: Et lukket eller blokeret Hara chakra forårsager hæmninger i udføjelse og svækker relations- og kommunikations- evnen. Hvis man følelsesmæssigt føler sig ustabil, eller isoleret, er det oftest fordi Hara chakraet er i ubalance.

Fysisk reference: Da chakraet har en fysisk reference til kønsorganerne, blære, prostata og livmoder, kan de fysiske ubalancer f.eks. være: Impotens, lændesmerter og blære og prostata problemer.

Mantra: At meditere på mantraet VAM og på sætningen “Jeg er her”, vil stimulere chakraet.

Energisvingning: Ophold og bevæg dig så meget som muligt i og ved vandelementer.

Farve: Chakraet har farven orange når det er i balance.

Krystaller: Ædelsten, sten og krystaller, der stimulere dette chakra er f.eks.: Citrin, Rutilkvart, karneol, gylden topas, månesten m.fl.

Dufte: De dufte, der påvirker chakraet er f.eks.: Jasmin, rose og sandeltræ.

Musik: Den musik, som har indflydelse på Hara chakraet er musik som du har det godt med, gerne meditationsmusik og ikke for højt.

Ugedag: onsdag. Planet: Merkur. Tone: D. Element: vand. Antal kroneblade: 6. Refleks i hånden: Tommelfinger. Syvårsperiode: Syvårsperiode hvori chakraet er grundteamet for vores liv : 8-14 leveår. Rotationsretning: Højre for kvinder, venstre for mænd. Sanskrit: Chakraets navn på sanskrit er Svadhisthana.

Chakra nr 2 - Hara Chakra Svadhisthana

Hara Chakra – Svadhisthana – Chakra nr. 2

Chakra nr 2 - Hara Chakra Svadhisthana

Hara Chakra – Svadhisthana – Chakra nr. 2