Chakra nr 7 – Krone Chakra Sahasrara

Chakra

Chakra er et ord fra sanskrit som kan oversættes med hjul. Chakra er et begreb som refererer til hjullignende hvirvler som, ifølge traditionel indisk medicin, skal ligge i kroppen på et æterisk plan. Syv store chakra eller energicenter skal eksistere.

Skønt det er et fiktivt system og altså ikke muligt for os fysisk at observerer et chakra, benyttes ideen om Chakrasystemet i rigtig mange sammenhænge indenfor spiritualitet. Essensen i begrebet er at vi mennesker optager livsenergi fra omverden og universet. Via energibaner kaldet nadier, fordeler chakraerne, denne energi rundt i vores krop. Hvis der opstår ubalance i dette system, vil det fører til psykiske og fysiske skavanker og sygdomme.

 

Klik og læs om de enkelte chakra
chakra01 chakra02-2 chakra03 chakra04 chakra05 chakra06 chakra07

Krone Chakra
Sahasrara
CHAKRA NR 7

Dets placering: Placeringen af dette chakra er et par centimeter over hovedet, over issen.

Dets funktion: Det er det største og øverste chakra. Dets funktion er at være forbindelsesled mellem vores højere bevidsthed og os selv. Dette chakra udvikles senest og den endelige åbning af dette chakra sker først når vi er fuldt realiserede mennesker.

Velfungerende: Hvis Sahasrara chakraet er delvis aktiveret kan vi få spontane spirituelle indsigter.

Lukket eller blokeret: Dette chakra kan ikke beskadiges, men når det er lukket eller kun fungere svagt er det årsagen til ensomhedsfølelse og angst for døden.

Fysisk reference: Der er uenighed om dette chakras fysiske funktion, men det menes at det styrer genfødsel samt betingede og arvelige sygdoms- dispositioner.

Mantra: At meditere på mantraet OM  vil stimulere chakraet.

Energisvingning: Universets forskellige energier, de åndelige, spirituelle energier.

Farve: Chakraet har farven violet og eller hvidt når det er i balance.

Krystaller: Ædelsten, sten og krystaller, der stimulere dette chakra er f.eks. Perle, hvid kvarts ametyst og bjergkrystal.

Dufte: De dufte, der påvirker chakraet er f.eks.: lotusrøgelse, lotusblomst.

Musik: Den musik, som har indflydelse på chakraet er der ikke nogen af, da opmærksomheden omkring dette chakra bedst opnås i stilhed.

Ugedag: mandag. Planet: Pluto. Tone: H. Element: Alle. Andre kilder oplyser at hvis man kan kalde tankerne for et element, er det dette element, chakraet hører til. Antal kroneblade: 1000. Refleks i hånden: Midt på hånden. Syvårsperiode: Syvårsperiode hvori chakraet er grundteamet for vores liv : 43-49 leveår. Rotationsretning: Venstre for kvinder, højre for mænd. Sanskrit: Chakraets navn på sanskrit er Sahasrara.

Krone Chakra – Sahasrara – Chakra nr. 7

Krone Chakra – Sahasrara – Chakra nr. 7