Chakra nr 6 – Pineal Chakra Agnya

Chakra

Chakra er et ord fra sanskrit som kan oversættes med hjul. Chakra er et begreb som refererer til hjullignende hvirvler som, ifølge traditionel indisk medicin, skal ligge i kroppen på et æterisk plan. Syv store chakra eller energicenter skal eksistere.

Skønt det er et fiktivt system og altså ikke muligt for os fysisk at observerer et chakra, benyttes ideen om Chakrasystemet i rigtig mange sammenhænge indenfor spiritualitet. Essensen i begrebet er at vi mennesker optager livsenergi fra omverden og universet. Via energibaner kaldet nadier, fordeler chakraerne, denne energi rundt i vores krop. Hvis der opstår ubalance i dette system, vil det fører til psykiske og fysiske skavanker og sygdomme.

 

Klik og læs om de enkelte chakra
Chakra nr 1 – Rod Chakra Muladhara Chakra nr 2 - Hara Chakra Svadhisthana Chakra nr 3 - Solar plexus chakra Manipura Chakra nr 4 - Hjerte Chakra Anahata Chakra nr 5 - Hals Chakra Vishudda Chakra nr 6 - Pineal Chakra Agnya Chakra nr 7 - Krone Chakra Sahasrara

Chakra nr 6 - Pineal Chakra Agnya

Pineal Chakra
Agnya
CHAKRA NR 6

Dets placering Det findes et lille stykke over næseroden, midt mellem øjenbrynene.

Dets funktion: er at være vores “tredje øje”. Hypofysen, lillehjernen og centralnervesystemet er afhængig af at dette chakra har det godt.

Velfungerende: Når Pande chakraet funger godt kan vi styre vores intellekt på en logisk, rationel og fornuftig måde, uden at lukke af for den indre erkendende natur.

Lukket eller blokeret: Et lukket eller blokeret Pande chakra vil forårsage forvirrende og flakkende tanker uden holdepunkter ud over dem af fysisk og materiel natur. De øverste chakras affærer er udenfor opfattelsens rækkevidde og alt hvad der ikke er materielt og pragmatisk, vil forekomme teoretisk.

Fysisk reference: bekymring, hysteri, stress, irritation, depression m.v. Det er hermed ikke sagt, at disse symptomer udelukkende kommer af ubalance i netop dette her chakra. Hvis man lider af f.eks. stress, er det oftest samtlige chakraer, der er ude af balance, og det er behov for en stimulering af hver enkelt chakra.

Mantra: At meditere på mantraet HAM og på sætningen “Jeg er lys”, vil stimulere chakraet.

Energisvingning: Studer stjernerne og stjernebillederne mens du stille spørgsmål til dit indre som. Hvorfor er jeg her, hvem er jeg. Afvis den vanemæssige tænkning og øv dig i at anskue situationer og meninger ud fra alternative synsvinkler.

Farve: Chakraet har farven violet, indigo når det er i balance.

Krystaller: Ædelsten, sten og krystaller, der stimulere dette chakra er f.eks.: Blå-violet Fluorit.

Dufte: De dufte, der påvirker chakraet er f.eks.: jasmin og mynte.

Musik: Den musik, som har indflydelse på chakraet er musik som du har det godt med, gerne meditationsmusik og ikke for højt. Endvidere mens klassisk musik, øjensynligt især Bach, at virke stimulerende.

Ugedag: søndag. Planet: Sol. Tone: A. Elementet: Lys. Antal kroneblade: 96. Refleks i hånden: Ringfinger. Syvårsperiode: Syvårsperiode hvori chakraet er grundteamet for vores liv : 36-42 leveår. Rotationsretning: Højre for kvinder, venstre for mænd. Sanskrit: Chakraets navn på sanskrit er Agnya.

Chakra nr 6 - Pineal Chakra Agnya

Chakra nr. 6 – Pineal Chakra – Agnya

Chakra nr 6 - Pineal Chakra Agnya

Chakra nr. 6 – Pineal Chakra – Agnya