enneagram Quiz – Kan du gætte typerne?

Tag quizzen for sjov hvis du har lyst.

quiz_001.jpg (10450 bytes) Spørgsmål 1 (af 12)
Hvis du iagtageren en fodboldspiller, der simpelthen hader at tabe, eller en anden, der “bider i græsset” af arrigskab og mister besinddelsen, hvis han/hun taber – hvilken type er det så typisk?
quiz_002.jpg (8094 bytes) Spørgsmål 2 (af 12)
Hvilke type er det som tit foretrækker at ligge alene på stranden, eller sidde for sig selv?
quiz_003.jpg (11261 bytes) Spørgsmål 3 (af 12)
Hvem tror du har sådan et nydeligt hjem, hvor alting er fuldstændig som taget ud af et boligmagasin?
quiz_004.jpg (9773 bytes) Spørgsmål 4 (af 12)
Hvilken type tror du synes at et sådanne toilet er helt supert, da det giver mulighed for ikke at spilde tiden, mens man aftræder på naturens vejne?
quiz_005.jpg (9961 bytes) Spørgsmål 5 (af 12)
Og hvilken af typerne tror du synes at en sådan anordning på toilettet er rigtig smart?
quiz_006.jpg (13473 bytes) Spørgsmål 6 (af 12)
Hvis vi nu antager at den unge dame i billedet ikke har det som sin livret at posere nøgen på fronten af en bil – hvilken type tror du så går med til på denne måde at lade sig udnytte?
quiz_007.jpg (14795 bytes) Spørgsmål 7 (af 12)
Der er en af typerne som er udpræget kreativ i sin tankegang – Hvilken?
quiz_008.jpg (9870 bytes) Spørgsmål 8 (af 12)
Der er en af typerne for hvem det simpelthen ikke kan blive stort og fint nok – Hvilken?
quiz_009.jpg (12114 bytes) Spørgsmål 9 (af 12)
Der er en af typerne som absolut ikke bryder sig om at overlade nogen form for kontrol til andre – Hvilken?
quiz_010.jpg (17424 bytes) Spørgsmål 10 (af 12)
En af typerne ser meget alvorligt på advarselsskilte og forventer altid det værste kan og vil ske – Hvilken?
quiz_011.jpg (15907 bytes) Spørgsmål 11 (af 12)
En af typerne søger altid at støtte og hjælpe andre – Hvilken?
quiz_012.jpg (11267 bytes) Spørgsmål 12 (af 12)
En af typerne forventer at alting vil lykkedes og at den røde løber er rullet ud ved ankomst – Hvilken?

 

 

De rigtige svar er:

Spørgsmål 1
Det vil være en typisk adfærd for en type tre: Udretteren, at miste besindelsen når han/hun taber. For denne type er det ikke sporten i sig selv. Det gælder om at vinde. Dette er mennesker, som har en overbevisning om, at deres værdi beror på hvad de gør, ikke på hvem de er.

Spørgsmål 2
Femmere (Iagtageren)  har stort behov for at være alene. Femmere kan udmærket leve alene, de trives med et meget enkelt liv, har meget få behov. Det er vigtigt for dem at være uafhængige af andre, og dette medfører, at de hellere spænder bæltet ind end risikerer at være afhængige af at bede andre om hjælp.

Spørgsmål 3
Det mest nærliggende er at her bor der en perfektionist. Denne type har lært sig selv at fornægte deres egen lyst og i stedet rette opmærksomheden på det som er korrekt. Deres indre kritiker sørger for at holde dem på sporet, også når de har fri, for der er altid mulighed for at gøre tingene endnu bedre – uanset hvad man foretager sig. Det gælder uanset om man er optaget af at smøre madder til skovturen, at finde vej til skoven, at gå på skovstien eller at spille bold med børnene – det kan alt sammen gøres på en endnu bedre måde, og den indre kritiker forspilder ingen chance for at korrigere Etteren.

Spørgsmål 4
For udretteren (type tre) vil dette toiletarrangement være supert. For 3’er det først og fremmest vigtig at udrette noget. Deres arbejde er ofte det vigtigste i deres liv.

Spørgsmål 5
Det kunne være skeptikeren (type seks), der på denne måde ville søge at sikre sig at der altid var toiletpapir. Denne type forventer at det værste altid kan ske. De opfatter ikke advarselstegn, som en advarsel om noget man skal tage sig i agt for, men som noget der grangiveligt helt sikkert sker. Denne type overlader selvsagt ikke megen styring til andre.

Spørgsmål 6
Toere har et tema med parforhold. For at kunne tilpasse sig andre har Toere udviklet evnen til kun at vise dele af deres personlighed. De oplever at de har mange jeg’er, og at de viser forskellige sider af sig selv til forskellige mennesker. De kan ligefrem droppe store dele af deres tidligere liv og tidligere interesser når de møder en ny partner, for i stedet at tilpasse sig partnerens livsstil. De oplever ikke at de laver sig selv om, men snarere at de kun dyrker nogle bestemte sider af sig selv, og lader andre sider ligge. Toere vil ofte gøre hvad som helst for at partneren kan lide dem.

Spørgsmål 7
Type syv (Eventyren) har en særlig evne til at løse problemer. De kan  finde associationer mellem to tilsyneladende modstridende synspunkter, eller mellem to livsområder der tilsyneladende intet har tilfælles. De er udpræget kreative og kan finde løsninger hvor andre for længst har givet op.

Spørgsmål 8
Type 4 (Romantikkeren) er aldrig helt tilfreds med det eksisterende og tingen kan ganske simpelt ikke blive store, dyre og fantasifulde nok. De afskyr alt der er ‘almindeligt’, ‘trivielt’ og går efter det særlige, det sofistikerede og forfinede. Firere føler at de er noget særligt, og tanken om et helt almindeligt familieliv i en helt almindelig forstad er skræmmende for de fleste Firere. For at undgå at det bliver ‘helt almindeligt’ vil Firerne typisk dramatisere et forhold, gennem f.eks. (ubevidst) at fokusere på en lille ting, de er utilfredse med, og som blæses op til det helt store. (“Hvis bare hun havde pænere tænder, så ville jeg være lykkelig” – “Hvis bare han ville komme til tiden, så ville jeg føle mig elsket”).

Spørgsmål 9
Reelt set er der ingen af typerne, der inderst inde bryder sig om at overlade noget som helst ansvar til andre. Særligt udestår dog skeptikkeren, der forventer at himlen braser ned om ørene på os hvert øjeblik og derfor sørger at styrer alt og alle således at de mange potentielle ulykker, der lurer kan undgås.

Spørgsmål 10
Skeptikker forestiller sig det værst tænkelige, en lavine, aflysninger, orkan på vej etc. Skeptikkeren opfatter advarsesltegn, som noget, der sikkert sker.

Spørgsmål 11
Toeren søger altid at støtte og hjælpe andre. Fordi Toere voksede op med en oplevelse af at deres overlevelse var afhængig af at andre kunne lide dem, er relationer til andre det absolut vigtigste i deres liv, det opleves som det, de lever for, deres eksistensberettigelse.

Spørgsmål 12
En af de mange fantastiske ting ved syverne er at de forventer at andre kan lide dem, at alting vil lykkedes for dem og at den røde løber selvsagt er klargjort til deres ankomst. Forhindringer er til for at blive overvundet, alt er muligt, selvfølgelig kan det lade sig gøre. Syveren har meget tillid til egne evner og fantastiske optimisme. De forventer at andre kan lide dem og udstråler en charme og selvsikkerhed, som kombineret med deres oprigtige interesse gør det nemt at falde for dem. Problemet er, at det ikke varer ved. Syveren skal videre til den næste. Forpligtelse er ubehagelig og kedelig.

Enneagramtest – Quick test