Meridianer – Nr. 12 Lever meridian

Meridianer

Meridianerne er kanaler,  der transporterer livsgivende energi (Chi) igennem din krop. Og målet er at holde disse energikanaler flydende og ikke blokere dem. Meridianerne er en del af kinesisk visdom og grundlaget for akupunktur.

Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder disse punkter. Akupunkturpunkterne virker som kontaktpunkter for transport af elektriske strømninger. Påvirkning af akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udløse reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne.

 

Klik og læs om meridianerne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

meridian-12-liver_01

12. Lever-meridianen

Jok-Kwol-Um Kan-kyong, består af 14 punkter. Den starter på ydersiden af storetåen og løber til siden af ribben. Leverens funktioner er mangfoldige: Afgiftningsorgan, nedbryder giftstoffer, heriblandt lægemidler. Depot for mange stoffer. Regulerer den normale blodsukkerkoncentration. Danner blodets proteinstoffer. Nedbryder de røde blodlegemer. Danner galde. Medvirker til dannelse af aktivt D-vitamin. Nedbryder hormoner. Styrer muskler, sener og øjne. Regulerer blod og hormoner samt styrer de ydre kønsfunktioner.

LE-01 På storetåéns lateralslde, 0.-1 cun bag- neglefalshjørnet.
LE-02  Mellem l. og 2.tå, 0.5 cun proksimalt fra svømmehudens rand.
LE-03 I en fordybning mellem l. og 2. mellemfodsknógle, distalt fra mellemfod-tæer-overgangen, l.5 cun bag Le2, 2 cun bag svømmehudsranden. I punktet kan man føle en puls.
LE-04 l cun foran den indvendige ankelkno, i en fordybning på den mediale side af senen af m.tibialis anterior, halvvejs imellem MP5(Shangqiu) og M41 (Jiex!).
LE-05 5 cun over spidsen af den indvendige ankelkno, på den mediale flade af tibia, tæt til dens mediale rand.
LE-06 7 cun over spidsen af den indvendige ankelkno, 2 cun over Le5 på den mediale flade af tibia, tæt ved dens medlale rand.
LE-08 På knæets medialside, over enden af den fold, der opstår, når knæet bøjes. Ved bøjet knæ ligger punktet bag tibia-condylen, foran og over tilhæftningen af senegruppen af m.semimembranosus og m.semitendinosus, i fordybningen mellem disse og m.sartorius (skræddermusklen).
LE-11 2 cun lodret under M30, på lateralsiden af m.adductor longus. I punktet kan der føles en puls.
LE-13 På abdomens lateralside, på underkanten af den frie ende af det ll. ribben.
LE-14 På brystvortelinien, mellem 6. og 7. ribben, dvs. to ribben under brystvorten, l cun eller l ribben under M18.

 

Se de skønneste illustrationer
af meridianerne

Meridianer illustrationer


 

Stil spørgsmål om meridianer

Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål