Meridianer – Nr. 14 Tyktarms meridian

Meridianer

Meridianerne er kanaler,  der transporterer livsgivende energi (Chi) igennem din krop. Og målet er at holde disse energikanaler flydende og ikke blokere dem. Meridianerne er en del af kinesisk visdom og grundlaget for akupunktur.

Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder disse punkter. Akupunkturpunkterne virker som kontaktpunkter for transport af elektriske strømninger. Påvirkning af akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udløse reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne.

 

Klik og læs om meridianerne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

meridian-14-colon_01

14. Tyktarms-meridianen

Su Yang-myong Taejang-kyong, består af 20 punkter. Den starter på indersiden af pegefingeren og ender ved siden af næsen. Tyktarmen er ca. 1,7 m lang og 5-8 cm i diameter. I tyktarmen dannes et slimstof som letter passagen af tarmindholdet, samtidig med at det neutraliserer de syrer som dannes af bakterier. Under transporten optages vand og salte som en vigtig funktion. Ved forkert ernæring sker ophobninger af madrester i tyktarmens lommer som i første omgang belaster kroppen men senere kan udvikle sig til sygdomme. Folk med grumset hud har ofte forstoppelse. Lungerne styrer den øvre del af kroppens åbninger mens tyktarmen styrer den nederste del.

CO-0l  På Pegefingerens radialside, 0.1 cun op fra neglefaldshjørnet.
CO-02  På den radiale side af pegefingeren, distalt fra fingergrundledet. på grænsen mellem rød og hvid hud. Findes som fordybning ved at knytte næven. Co3 Beliggenhed: På en løs knyttet knytnæve findes Punktet i en fordybning radialt og proksimalt hovedet af 2. mellemhåndsknogle.
CO-04 Mellem l. og 2. mellemhåndsknogle, på den radiale side af 2.mellemhåndsknogle, omtrent udfor dens midtpunkt; eller: på musklens højest punkt; eller. læg venstre tommelfingers yderledsfure mod den anden hånds svømmehudsfold mellem tommel- og pegefinger,bøj venstre tommelfinger: punktet ligger, hvor tommelfingerspidsen rører højre håndryg.
CO-05 På håndledets lateralside, i fordybningen mellem tommelfingerens strække-sener. Fordybningen bliver synlig, når man abducerer tommelfingeren.
CO-06  3 cun over Yangxi (Co5), på en linie mellem Co5 og Coll (Quchi).
CO-07 5 cun proksimalt fra Co5. Når man knytter hånden, antager musklen på dette sted formen af et “slangehoved”, ved hvis spids punktet er beliggende.
CO-l0  2 cun under Co11 på kanten af radius.
CO-l1 Når albuen er 90 grader bøjet og armen proneret, ved enden af albuebøjningens tværfold, halvvejs imellem Lu5 og epicondylus lateralis (2 cun fra hver).
CO-l5   Foran og nedenfor acromion, i midten af den Øvre del af m.deltoideus; når armen er abduceret, i den forreste af de to fordybninger ved acromio-clavicular-led (skulderblad-nøglebens-led).
CO-l8  På siden af halsen, på højde med adamsæblets spids, mellem det sternale (brystbens-) og det claviculære (nøglebens-) hovede af den skrå halsmuskel (m.sternocleidomastoideus).
CO-l9 Lige under yderkanten af næseborets åbning, på højde med og 0.5 cun f. Du26, 0.3 cun over læberanden.
CO-20  I næse-læbe-folden ved den nedre ydre rand af næsefløjen, hvor knoglen har en fordybning.

 

Se de skønneste illustrationer
af meridianerne

Meridianer illustrationer


 

Stil spørgsmål om meridianer

Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål