Meridianer – Nr. 13 Lunge meridian

meridian-00

Meridianer

Meridianerne er kanaler,  der transporterer livsgivende energi (Chi) igennem din krop. Og målet er at holde disse energikanaler flydende og ikke blokere dem. Meridianerne er en del af kinesisk visdom og grundlaget for akupunktur.

Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder disse punkter. Akupunkturpunkterne virker som kontaktpunkter for transport af elektriske strømninger. Påvirkning af akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udløse reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne.

 

Klik og læs om meridianerne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

meridian-13-lung_01

13. Lunge-meridianen

Su Tae-Um Pae-kyong, består af 11 punkter. Meridianen starter øverst på brystet og løber til indersiden af tommelfingeren. Meridianen regulerer åndedrættet. I lungerne kan luften komme i så nær kontakt med blodet, at optagelse af ilt og udskillelse af kuldioxid kan finde sted. Huden afspejler lungernes tilstand og anses ligeledes for at være et åndedrætsorgan. Mennesker med en astmatisk lidelse har ofte eksem samtidig. Lungerne arbejder tæt sammen med tyktarmen hvorfor en luftvejslidelse ofte følges af tyktarmsproblemer. Lungerne styrer den øvre del af kroppens åbninger mens tyktarmen styrer den nederste del.

LU-01 Under den ydre ende af nøglebenet, l cun direkte under Lu2, 6 cun lateralt fra Ren-meridianen.
LU-02  Fordybningen under den ydre ende af nøglebenet. 6 cun lateralt fra Ren-meridianen (midtlinien).
LU-05  I armbøjefuren, radialt til bicepssenen, 2 cun fra Col1, findes bedst, når armen er let bøjet.
LU-06  På armens radialside, på en linie mellem Lu5 og Lu9, 5 cun fra Lu5, 7 cun fra Lu9 (dvs. fra håndledsfuren). Ved tommelfingertryk mærkes punktet som tydelig fordybning (“hul”).
LU-07  Overfor radius-knoglens processus styloideus. l.5 cun proksimalt fra håndledsfuren. Når man krydser hænderne med tommel- og pegefingerne, således, at den ene hånds pegefinger ligger på den anden hånds styloidfremspring, ligger punktet lige under pegefingerspidsen.
LU-08 l cun proksimalt fra håndleddets tværfure, i “grøften” mellem radius-knoglen og radialis-arterien
LU-09 I den radiale ende af håndledsfuren, i fordybningen radialt for radialis-arterien.
LU-10 På midtpunktet af den radiale kant af metacarpus i (l.mellemhåndsknogle), hvor håndryggen (“rød” hud) og håndfladen (“hvid” hud støder sammen).
LU-11 På tommelfingerens radiale side, hjørnet. 0.1 cun op fra neglefalshjørnet.

 

Se de skønneste illustrationer
af meridianerne

Meridianer illustrationer


 

Stil spørgsmål om meridianer

Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål