Meridianer – Nr. 6 Tyndtarms meridian

Meridianer

Meridianerne er kanaler,  der transporterer livsgivende energi (Chi) igennem din krop. Og målet er at holde disse energikanaler flydende og ikke blokere dem. Meridianerne er en del af kinesisk visdom og grundlaget for akupunktur.

Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder disse punkter. Akupunkturpunkterne virker som kontaktpunkter for transport af elektriske strømninger. Påvirkning af akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udløse reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne.

 

Klik og læs om meridianerne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

meridian-06-smallintest_01

6. Tyndtarms-meridianen

Su Tae-Yang Sojang-kyong (Small Intestine), består af 19 punkter. Den starter på ydersiden af lillefingeren og løber til lige foran øret. Tyndtarmens funktion er at opsuge næring fra tarmindholdet samt at transportere det videre til tyktarmen. Tyndtarmen adskiller det vi har brug for og det vi ikke behøver. Det vi har brug for sendes til milten og det vi ikke har brug for sendes til tyktarm, nyre og blære. Tyndtarmens funktion påvirkes af hjertelidelser og omvendt.

TY-01  På lillefingerens underside. 0.1 cun bag neglefalshjørnet.
TY-02  På en løs knytnæve i fordybningen på distalsiden af fingergrundleddet, ved overgangen fra rød til hvid hud.
TY-03  På en løs knytnæve fordybningen proksimalt fra hovedet af 5. mellemhåndsknogle, ved overgangen fra rød til hvid hud.
TY-04  På undersiden af håndfladen, i fordybningen mellem basis af 5. mellemhåndsknogle og os triquetrum.
TY-05  På håndleddets underside, i fordybningen mellem processus styloideus og os triquetrum.
TY-06 Proksimalt og radialt bag ulna-knoglens processus styloideus, i en fure langs med knoglen, der bliver tydelig, når håndfladen vender mod brystet.
TY-07 5 cun proksimalt fra håndle(idet, på en linie mellem Ty5 og Ty8, nær yderkanten af ulna.
TY-08  I en fordybning mellem olekranon og overarmknoglens mediale epicondylus. Punktet findes nemmest, når albuen er bøjet.
TY-09 På bagsiden af skulderen, på trapezius bagkant, l cun over den bageste ende af armhulefolden, ved adduceret arm.
TY-10  Ved adduceret arm, direkte over Ty9, i fordybningen inferiort og lateralt fra spina scapulae, dvs. lodret over armhulefolden.
TY-11   I midten af fossa infraspinata (fordybningen under skulderbladskammen), danner et trekant sammen med Ty9 og Ty10.
TY-12  I midten af fossa supraspinata (fordybningen over skulderbladskammen), lige over Ty11.
TY-13  I den mediale ende af fossa supraspinata (fordybningen over skulderbladskammen), mellem Tyl0 og den 2.brysthvirvels torntap. Fordybningen føles bedst ved løftet arm.
TY-14  3 cun lateralt fra underkanten af torntappen af 3.brysthvirvel en fordybning i en lodret forlængelse (opad) af den mediale skulderbladskant.
TY-15  2 cun lateralt fra den nedre kant af torntappen af 7.halshvirvel, i en fordybning. Lokaliseres bedst ved foroverbøjet patient.
TY-17  Bag underkæbehjørnet, i fordybningen foran den forreste kant af m.sternocleidomastoideus (den skrå halsmuskel), lodret under øreflippen.
TY-18  Direkte under den ydre Øjenkrog, i fordybningen på kindbenets underkant.
TY-19  Mellem tragus og kæbeled, hvor der opstår en fordybning, når munden åbnes en smule.

 

Se de skønneste illustrationer
af meridianerne

Meridianer illustrationer


 

Stil spørgsmål om meridianer

Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål