Meridianer – Nr. 9 Kredsløbs meridian

Meridianer

Meridianerne er kanaler,  der transporterer livsgivende energi (Chi) igennem din krop. Og målet er at holde disse energikanaler flydende og ikke blokere dem. Meridianerne er en del af kinesisk visdom og grundlaget for akupunktur.

Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder disse punkter. Akupunkturpunkterne virker som kontaktpunkter for transport af elektriske strømninger. Påvirkning af akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udløse reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne.

 

Klik og læs om meridianerne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

meridian-09-heartc_01

9. Kredsløbs-meridianen

Pericardium-meridianen / Su Kwol-Um Simpo-kyong / Heart Constrictor, består af 9 punkter. Den starter på brystet og løber til spidsen af langefingeren. Meridianen styrer kredsløbet (blodkar), især i og omkring livmoder samt hjerne og dennes funktioner bl.a. hukommelse. Denne meridian har indflydelse på sexualiteten. I den kinesiske tradition opfattes denne meridians funktion at give energi til og beskytte hjertet. Mentale lidelser, som f.eks. angst, nervøsitet og skizofreni kan være forbundet med en ubalance på denne meridian. Køresyge og kvalme vil også være forårsaget af ubalance her.

KS-01 l cun lateralt fra brystvorten-, mellem 4. og 5. ribben.
KS-03  I albuens Indre tværfold, på ulnarsiden af bicepssenen.
KS-04 5 cun prokslmalt fra håndledsfuren, på en linie mellem KS3 og KS7, mellem senerne af m.palmaris longus og m.flexor carpl radialis.
KS-05 3 cun proksimalt fra håndledsfuren, mellem senerne af m.palmaris longus og m.flexor carpi radialis.
KS-06 2 cun proksimalt fra håndledsfuren. mellem- senerne af m.palmaris longus og m.flexor carpi radialis.
KS-07 I midten af håndledsfuren, mellem senerne af m.palmaris longus og m.flexor Carpi radialis.
KS-08 I midten af håndfladen, mellem 2. og 3. mellemhåndsknogle, proksimalt fra fingergrundleddene. Når man. knytter hånden, rammer langfingerens spids i nærheden af punktet.
KS-09  På midtpunktet af spidsen af langfingeren en smule mod radialt. (Nogle lokaliserer punktet på langfingerens radialside, 0.1 cun bag neglefalshjørnet.)

 

Se de skønneste illustrationer
af meridianerne

Meridianer illustrationer


 

Stil spørgsmål om meridianer

Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål