Meridianer – Nr. 5. Hjerte meridian

Meridianer

Meridianerne er kanaler,  der transporterer livsgivende energi (Chi) igennem din krop. Og målet er at holde disse energikanaler flydende og ikke blokere dem. Meridianerne er en del af kinesisk visdom og grundlaget for akupunktur.

Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder disse punkter. Akupunkturpunkterne virker som kontaktpunkter for transport af elektriske strømninger. Påvirkning af akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udløse reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne.

 

Klik og læs om meridianerne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

meridian-05-heart_01

 

5. Hjerte-meridianen

Su So-Um Sim-kyong, består af 9 punkter. Den starter på brystet og løber til indersiden af lillefingeren. Hjertemeridianen har indvirkning på blodcirkulationen og energistrømmen i hele meridianbanesystemet. Den har ligeledes indflydelse på den mentale aktivitet (hjernen).

HJ-01 I midtpunktet af armhulen, på den medlale side af a.axillaris.
HJ-03  Ved bøjet albue, på den mediale ende af den tværgående indre albuefure, i fordybningen foran den mediale epicondylus.
HJ-04  På den radiale side af senen af m.flexor carpi ulnaris, l.5 cun over håndledets tværfure, når håndfladen vender opad. Ved stærkt tryk på punktet føler patienten en “lammelse” i lillefingeren.
HJ-05  Med håndfladen opad, på den radiale side af senen af m.flexor carpi ulnaris, l cun over. den tvære håndledsfure, dvs. l cun fra H7 (shenmen).
HJ-06 Med håndfladen opad, på den radiale side af senen af m.flexor carpi ulnaris, 0.5 cun over den tvære håndledsfure, dvs. 0.5 cun fra H7.
HJ-07  Med håndfladen opad, i den tvære håndledsfure, mellem os pisiforme og ulna, i en fordybning på den radiale side af senen af m.flexor carpi ulnaris.
HJ-08 I håndfladen, mellem 4. og 5. mellemhåndsknogle, omtrent der hvor lillefingeren rører håndfladen, når man knytter hånden.
HJ-09 På lillefingerens radialside, 0.1 cun bag siden af neglefalshjørnet.

 

Se de skønneste illustrationer
af meridianerne

Meridianer illustrationer


 

Stil spørgsmål om meridianer

Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål