Meridianer – Nr. 4 Milt meridian

Meridianer

Meridianerne er kanaler,  der transporterer livsgivende energi (Chi) igennem din krop. Og målet er at holde disse energikanaler  flydende og ikke blokere dem. Meridianerne er en del af kinesisk visdom og grundlaget for akupunktur.

Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder disse punkter. Akupunkturpunkterne virker som kontaktpunkter for transport af elektriske strømninger. Påvirkning af akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udløse reaktioner i muskler, rygmarv og hjerne.

 

Klik og læs om meridianerne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

meridian-04-spleen_01

4. Milt-meridianen

Jok Tae-Um pi-kyong (Spleen meridian), består af 21 punkter. Den starter på indersiden af storetåen og løber til siden af kroppen. Milt/bugspytkirtel har med fordøjelse og blodsukker at gøre. Har desuden betydning for opbygning af forskellige stoffer i kroppen. Stress gør bugspytkirtlen hyperaktiv.

Milt/bugspytkirtel har en styrende funktion på bindevæv, fedtvæv samt muskler i arme og ben. De regulerer fordøjelsen, kontrollerer vandstofskifte og blod. Fedme eller afmagring skyldes ukontrolleret fedtvæv på grund af bugspytkirtlens tilstand. Milten er et vigtigt led i immunsystemet og vil være i alarmberedskab ved infektionssygdomme.
 

Se de skønneste illustrationer
af meridianerne

Meridianer illustrationer


 

Stil spørgsmål om meridianer

Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål