Stjernetegn Løven – Vestlig astrologi

leo-1

Løven (Leo) 22/7 – 23/8

Løven (Leo) er det 5. stjernetegn i dyrekredsen. Stjernetegnet ligger mellem Krebsen og Jomfruen Solen bevæger sig igennem Løven fra sidste første del af august til midten af september. Stjernebilledet Løven indeholder bla. stjernen Regulus, som kaldes Løvens hjerte, Manken, som består af et mønster af seks stjerner af form som en segl og fire spiralgalakser. I græsk mytologi er stjernetegnet Løven, den den løve som Herakles dræbte, som den første af de tolv opgaver han blev pålagt.

Den typiske Løve
Den typiske løve er kreativ, viljestærk, temperamentsfuld og dramatisk. Løven er pr natur livlig og har et stort behov for at være i opmærksomhedens centrum. Løven ser sig selv som hæder, ære og redelighed. De anser sig selv som fødte aristokrater og behandler andre derefter. Løven er de store liners livskunstner.

Når løven er glad spreder hun denne glæde til andre, men denne evne til at influere på sine omgivelser slår desværre også igennem når hun er i dårligt humør. Løven ved selv hvad der er rigtig og hvad der er forkert. Hun har ikke megen behov for at lytte til andre, eller lader sig ikke let fravige sine overbevisninger.

Den typiske løve påtager sig gerne store projekter, men har også behov for at hvile ud imellem forskellig store opgaver. Løver behøver et forum hvor de kan reagere. Løven er stolt og tiltrækkes af ting der er elegante, farvefulde og i stor skala.

Nøgleord
Uafhængig, idealist, centrum af begivenhederne, handlekraftig, arrogant, åben, varm, generøs, elegant, overblik, lederevner, skabende.

Berømte personer født i løvens tegn
Alfred Hitchcock, Hans Otto Bisgård, Anne Linnet, Dustin Hoffman, Mick Jagger, Napoleon, Carl Gustav Jung,, Mussolini, Fidel Castro, Henry Ford, Camilla Andersen, Bill Clinton.

Løven (Leo) er tilknyttet elementet Ild
Ild-elementet kan man se i Vædder, Løve, og Skytte. Element Ild gnistrer af energi, optimisme og foretagsomhed. Intuitionen er stærk, og de er meget beslutsomme og aktive. Undertiden utålmodige overfor de mere langsomme og eftertænksomme typer.

Løven (Leo) er tilknyttet den faste kvalitet
Den faste kvalitet er evnen for intensitet og konkretisering. De faste tegn – Tyren, Løven, Skorpionen og Vandbæreren – er præget af udholdenhed og er gode til at få tingene ført helt til afslutning. Ofte afslutter de, hvad de kardinale tegn sætter i gang. Der skal meget til, før de faste tegn ændrer standpunkt, indstilling, hvorfor de da også er meget trofaste og loyale, hvis de først har fattet kærlighed til et andet menneske eller projekt.

Løven (Leo) er tilknyttet planet Solen
Astrologisk set repræsentere Solen aktivitet, livskraft, fysisk og psykisk styrke. I et mandligt horoskop viser hvordan maskuliniteten kommer til udtryk og i et kvindeligt horoskop hvordan de maskuline kræfter er i hende og sammen med Mars til partneren. Solen repræsentere det inderste i vor væsen, vores grundlæggende egenskaber, vores grundlæggende identitet. Positive egenskaber er livsglæde, generøsitet, selvstændighed og uafhængighed. Mindre positive egenskaber kan være narcissisme og hovmod. Solen repræsenterer transformation af identitet og udtryksformen for den kreative energi.

Bedste partnermatch for løven

astro-vest-partner-hjerte

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit stjernetegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge vestlig astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv ved at have  harmoni mellem dit stjernetegn og de mennesker du omgås med. Bedste match: Andre Ild tegn. Konflikt: Med jord tegn.

leo-2

Løven (Leo). Uranographia, Johannes Hevelius

Klik på dit stjernetegn

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

 

VIL DU VIDE MERE

Nærværende afsnit indgår i vores sektion om astrologier. Du har mulighed for at læse meget mere om vestlig astrologi, kinesisk astrologi og indiansk astrologi. Brug navigationsmenuen til højre for at vælge hvad du gerne vil vide mere om.

I vestlig astrologi fortæller vi om de tolv stjernetegn og deres tilknyttede generelle karakteristik, samt tilknyttede element, planet, etc. Vi fortæller også om horoskoper. Et horoskop er en grafisk model, der gør det håndgribeligt, hvordan de himmelske indflydelser har påvirket og stadig påvirker os.

Horoskoper er en fortrinlig måde at komme ind i astrologiens forunderlige verden. Læs om hvordan du selv opsætter dit horoskop og læs dit ugehoroskop for den kommende uge. Kort sagt vil du vide mere om vestlig astrologi og dit stjernetegn er du havnet det rigtige sted.

Stil spørgsmål om astrologi

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om astrologi
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

leo

Stjernetegn Løven (Leo)

 

Ugehoroskoper