Stjernetegn Stenbuk – Vestlig astrologi

astro-vestlig-tegn-forside

capricornus-1

Stenbukken (Capricorn) 21/12 – 20/01

Stenbukken (Capricorn) er det 10. stjernetegn i dyrekredsen. Stjernetegnet ligger mellem Skytten og Vandmanden. Solen bevæger sig igennem Stenbukken fra midten af januar til midten af februar. Stenbukken forestiller en ged med en slange- eller fiskehale. I græsk mytologi var det stenbukken Aigipan, som leverede skindet til Zeus’ skjold. Aigipan skal også have diet hos geden Amaltheia og var således Zeus’ mælkebroder.

Den typiske Stenbuk
Den typiske stenbuk er ambitiøs, målbevidst og udholdende. Stenbukkens gøremål her i livet udspringer af en tidlig bevidsthed om hvor lidt mennesker kan bryde sig om hinanden og en indsigt i hvordan materielle goder, magt og indflydelse kan få andre mennesker til at lukke en ind i sociale og arbejdsmiljømæssige sammenhænge.

Stenbukken føler sig ensom med sin viden, isoleret fra verden og dens fællesskab og ud fra disse følelser vækkes stenbukkens vilje efter at blive til noget her i verden. Derfor er stenbukke ofte meget ambitiøse og målrettede. Og med denne evne til at koncentrere sin energi kan stenbukken udrette store ting. Stenbukken respektere traditionerne og hendes hjem og familie er meget vigtigt for hende.

Nøgleord
Ansvarlig, økonomisk, organisatorisk, stræbende, melankolsk, produktiv, kontrollerende, forsigtige, strukturelle og metodiske.

Berømte personer født i stenbukkens tegn
Stalin, Al Capone, Jesus, Elvis Presley, Rod Stewart, Johannes Møllehave, Sanne Salomonsen, Dolly Parton, Mogens Lykketoft, Niels Helvig Petersen, Muhamed Ali, Claus Meyer, Karen Jespersen, Kevin Costner.

Stenbuk (Capricorn) er tilknyttet elementet Jord
Jord-elementet kan man se i Tyr, Jomfru og Stenbuk. Element Jord er knyttet til det praktiske, det realistiske og disse mennesker har et godt greb om den reelle virkelighed. Denne forståelse gør dem mere naturligt tålmodige og selvdisciplinerede end andre tegn.

Stenbuk (Capricorn) er tilknyttet den kardinale kvalitet
Den kardinale kvalitet er evnen til at tage initiativer. De kardinale tegn – Vædder, Krebs, Vægt og Stenbuk – kan lide at tage initiativ og sætte nye ting i gang.

Stenbuk (Capricorn)  er tilknyttet planet Saturn
Astrologisk set repræsentere Saturn hvorledes vi tilpasser os til livets realiteter. Planeten kaldes også den strenge læremester og fortæller om vores modningsprocesser, ansvarstagen og selvdisciplin. Planeten fortæller om hvordan vi forholder os til pligter, moral, alvor, regler, normer, begrænsninger og herudfra giver vores liv en struktur og ramme – eller mangel på samme. Planeten Saturn, repræsentere vores etiske og moralske behov. Vort behov for grænser og kontrol.

Bedste partnermatch for Stenbukken

astro-vest-partner-hjerte

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit stjernetegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge vestlig astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv ved at have  harmoni mellem dit stjernetegn og de mennesker du omgås med. Bedste match Andre jordtegn. Konflikt: Med Ild tegn.

capricornus-2
Stenbuk (Capricorn). Uranographia, Johannes Hevelius

Klik på dit stjernetegn

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

 

VIL DU VIDE MERE

Nærværende afsnit indgår i vores sektion om astrologier. Du har mulighed for at læse meget mere om vestlig astrologi, kinesisk astrologi og indiansk astrologi. Brug navigationsmenuen til højre for at vælge hvad du gerne vil vide mere om.

I vestlig astrologi fortæller vi om de tolv stjernetegn og deres tilknyttede generelle karakteristik, samt tilknyttede element, planet, etc. Vi fortæller også om horoskoper. Et horoskop er en grafisk model, der gør det håndgribeligt, hvordan de himmelske indflydelser har påvirket og stadig påvirker os.

Horoskoper er en fortrinlig måde at komme ind i astrologiens forunderlige verden. Læs om hvordan du selv opsætter dit horoskop og læs dit ugehoroskop for den kommende uge. Kort sagt vil du vide mere om vestlig astrologi og dit stjernetegn er du havnet det rigtige sted.

Stil spørgsmål om astrologi

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om astrologi
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

capricornus
Stenbuk (Capricorn)

 

Ugehoroskoper