Stjernetegn Vandbærer – Vestlig astrologi

aquarius-1

Vandbærer (Aquarius) 20/01 – 19/02

Vandmanden (Aquarius) er det 11. stjernetegn i dyrekredsen. Stjernetegnet ligger mellem Stenbukken og Fiskene. Solen bevæger sig igennem Vandmanden fra midten af februar til først i marts. Vandmanden, eller vandbæreren forestiller en mand der bærer en krukke, hvorfra der strømmer vand ned i munden på en stor fisk. I græsk mytologi: Zeus’ mundskænk Ganymedes skulle være sat på himlen som vandmanden.

Den typiske vandbærer
Den typiske vandbærer er speciel, original og ikke helt nemt at sætte i bås. Vandbæreren er social, men fastholder sin ret til at være uafhængig og gøre tingene på sin egen måde. Hun bliver tiltrukket af alt der er anderledes og ofte forud for sin tid.

Vandbærerens opfindsomhed, intuition og skabende evner gør dem let til livets klovne og outsiders, men selv af deres fjender bliver de ofte beundret for deres intelligens og slagfærdighed. Deres evne til at reformere og vende alle accepterede værdier på hovedet gør at omverdnen har svært ved at afgøre, om de bare er underlige, vanvittige eller geniale.

Vandbæreren opfatter sig selv som sandhedssøgende og er ofte meget spirituelle. Vandbæreren er også karakteriseret ved gåpåmod og optimisme og tager ikke kritik som noget personligt. Hun har en stærk retfærdighedsfølelse.

Nøgleord
Observerende, reflekterende, ukonventionel, social, uafhængig, excentrisk, søger et overblik, distancerende, logisk og kundskabssøgende.

Berømte personer født i vandbærerens tegn
Roosevelt, Jeltsin, Charles Dickens, Mozart, Halfdan Rasmussen, Jens Jørgen Thorsen, Poul Dissing, Poul Reichardt, Bob Marley, Placido, Domingo, Anja Andersen, Anne Marie Helger.

Vandbærer (Aquarius) er tilknyttet elementet Luft
Luft-elementet kan man se i Tvilling, Vægt og Vandmand. Element Luft er knyttet til mentale funktioner; fornuft, logik og ræsonnement står i høj kurs. Disse personer elsker det intellektuelle, abstrakte begreber, ord og kunst. Har gode kommunikations- og tilpasningsevner.

Vandbærer (Aquarius) er tilknyttet den faste kvalitet
Den faste kvalitet er evnen for intensitet og konkretisering. De faste tegn – Tyren, Løven, Skorpionen og Vandbæreren – er præget af udholdenhed og er gode til at få tingene ført helt til afslutning. Ofte afslutter de, hvad de kardinale tegn sætter i gang. Der skal meget til, før de faste tegn ændrer standpunkt, indstilling, hvorfor de da også er meget trofaste og loyale, hvis de først har fattet kærlighed til et andet menneske eller projekt.

Vandbærer (Aquarius) er tilknyttet planet Uranus
Astrologisk set repræsentere Uranus evnen til at gå ud over det konventionelle, og det som i almindelighed regnes for at være muligt. Uranus forbindes med originalitet, pionerånd og oprørskhed. Uranus er altid i en vis forstand amoralsk fordi det den bringer med sig ikke stemmer overens med de gældende normer. Positive egenskaber er evnen til at sætte sig ud over smålighed og fastsatte grænser, forestillingsevne, intuition og fantasi. Negative egenskaber er manglende tilpasning og behov for at gøre oprør for oprørets skyld. Planeten Uranus. repræsentere vores behov for individualitet, behov for at være anderledes, speciel, unik.

Bedste partnermatch for vandbærer

astro-vest-partner-hjerte

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit stjernetegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge vestlig astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv ved at have  harmoni mellem dit stjernetegn og de mennesker du omgås med. Bedste match Andre lufttegn. Konflikt: Med Vand tegn.

aquarius-2

Vandbærer (Aquarius). Uranographia, Johannes Hevelius

Klik på dit stjernetegn

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

 

VIL DU VIDE MERE

Nærværende afsnit indgår i vores sektion om astrologier. Du har mulighed for at læse meget mere om vestlig astrologi, kinesisk astrologi og indiansk astrologi. Brug navigationsmenuen til højre for at vælge hvad du gerne vil vide mere om.

I vestlig astrologi fortæller vi om de tolv stjernetegn og deres tilknyttede generelle karakteristik, samt tilknyttede element, planet, etc. Vi fortæller også om horoskoper. Et horoskop er en grafisk model, der gør det håndgribeligt, hvordan de himmelske indflydelser har påvirket og stadig påvirker os.

Horoskoper er en fortrinlig måde at komme ind i astrologiens forunderlige verden. Læs om hvordan du selv opsætter dit horoskop og læs dit ugehoroskop for den kommende uge. Kort sagt vil du vide mere om vestlig astrologi og dit stjernetegn er du havnet det rigtige sted.

Stil spørgsmål om astrologi

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om astrologi
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

aquarius

Vandbærer (Aquarius)

 

Ugehoroskoper