Stjernetegn Vægt – Vestlig astrologi

libra-1-1

Vægten (Libra) 23/9 – 22/10

Vægten (Libra) er det 7. stjernetegn i dyrekredsen. Stjernetegnet ligger mellem Jomfruen og Skorpionen Solen bevæger sig  igennem Vægten fra først i midten af september til midten af oktober. Det var romerne som gjorde stjernetegn Vægten til et selvstændigt tegn, som symbol på Cæsars retfærdighed. Tidligere havde de gamle grækere ikke anset vægten som et selvstændigt tegn, men som værende skorpionens kløer.

Den typiske Vægt
Personer født i vægtens tegn er imødekommende, selskabelige og meddelsomme. De har stort behov for social anerkendelse og opmærksomhed. Partneren betyder mest i tilværelsen, ikke i den betydning at Vægten leder efter en partner for at få tryghed, men snarer for at få en kammerat i selskabslivet.

Vægten er et kardinalt tegn og derfor karakteriseret ved dennes evne til at tage initiativer. Vægte foretrækker at sætte projekter i gang i samarbejde med andre, frem for at stå alene med hele ansvaret. Det er også et lufttegn, hvilket gør Vægte intellektuelt anlagte og kundskabssøgende. Vægte har let ved at se et problem fra begge sider, men det kan resultere i at de på det personlige plan har svært ved at tage beslutninger. De egner sig derfor til alle erhverv, hvor de har gavn af dette, såsom ægteskabsrådgiver, psykolog, kunstner og på alle områder hvor man beskæftiger sig med at forskønne mennesker og omgivelser.

Nøgleord
Søger balance, ser ting fra flere sider, sociale, positive, talent for lederskab, stærk retfærdighedsfølelse, sensibel, venlig, diplomatisk. Det som vi normalt Vægten, tidsperiode 24/9-23/10, hersker; Venus, element; luft, korresponderende astrologihus; VII.

Berømte personer født i vægtens tegn
Lord Nielson, Kim Larsen, John Lennon, Niels Bohr, Margaret Thatcher, Bruce Springsteen, Hans Engel, Pelé.

Vægten (Libra) er tilknyttet elementet Luft
Luft-elementet kan man se i Tvilling, Vægt og Vandmand. Element Luft er knyttet til mentale funktioner; fornuft, logik og ræsonnement står i høj kurs. Disse personer elsker det intellektuelle, abstrakte begreber, ord og kunst. Har gode kommunikations- og tilpasningsevner.

Vægten (Libra) er tilknyttet den kardinale kvalitet
Den kardinale kvalitet er evnen til at tage initiativer. De kardinale tegn – Vædder, Krebs, Vægt og Stenbuk – kan lide at tage initiativ og sætte nye ting i gang.

Vægten (Libra) er tilknyttet planet Venus
Astrologisk set repræsenterer Venus vores kunstneriske evner, vores estiske sans og ikke mindst vores kærlighedsliv. I et mandligt horoskop viser Venus’ position, hvordan han vil blive elsket, mens Mars viser hvordan han elsker. I et kvindeligt horoskop er det lige omvendt. Her viser Venus hvordan hun elsker og Mars hvordan hun bliver elsket. Venus fortæller om hvordan vi forbinder os med noget, der ligger udenfor os, tager det ind og vurdere det. Positive egenskaber er kærlighed, venskab, forbindelser, ømhed ynde og tiltrækning. Negative egenskaber er dovenskab, kun at følge sine sympatier og antipatier, forfængelighed og sanselige overdrivelser. Planeten Venus, repræsentere vores behov for kærlighed og skønhed.

Bedste partnermatch for vægten

astro-vest-partner-hjerte

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit stjernetegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge vestlig astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv ved at have  harmoni mellem dit stjernetegn og de mennesker du omgås med. Bedste match: Andre Luft tegn. Konflikt: Med Vand tegn.

libra-2

Vægten (Libra). Uranographia, Johannes Hevelius

Klik på dit stjernetegn

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

 

VIL DU VIDE MERE

Nærværende afsnit indgår i vores sektion om astrologier. Du har mulighed for at læse meget mere om vestlig astrologi, kinesisk astrologi og indiansk astrologi. Brug navigationsmenuen til højre for at vælge hvad du gerne vil vide mere om.

I vestlig astrologi fortæller vi om de tolv stjernetegn og deres tilknyttede generelle karakteristik, samt tilknyttede element, planet, etc. Vi fortæller også om horoskoper. Et horoskop er en grafisk model, der gør det håndgribeligt, hvordan de himmelske indflydelser har påvirket og stadig påvirker os.

Horoskoper er en fortrinlig måde at komme ind i astrologiens forunderlige verden. Læs om hvordan du selv opsætter dit horoskop og læs dit ugehoroskop for den kommende uge. Kort sagt vil du vide mere om vestlig astrologi og dit stjernetegn er du havnet det rigtige sted.

Stil spørgsmål om astrologi

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om astrologi
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

libra

Stjernetegn Vægten (Libra)

 

Ugehoroskoper