Stjernetegn Jomfru – Vestlig astrologi

virgo-2

Jomfruen (Virgo) 23/8 – 23/9

Jomfruen (Virgo) er det 6. stjernetegn i dyrekredsen. Stjernetegnet ligger mellem Løven og Vægten Solen bevæger sig igennem Jomfruen fra den 24. august til 23. september. Jomfruen er det næststørste stjernebillede og rummer bl.a. Virgo hoben, den galaksehob som ligger tættest på jorden, og en af de mest lysstærke stjerner på himlen, Spica. Stjernen Spica antages at være enten et korn aks, eller moderens barn. I græsk mytologi er Jomfruen, korngudinden Demeter, hvis datter Persefone blev bortført til underverdenen.

Den typiske Jomfru
Den typiske jomfru er systematisk, sætter pris på orden og grundighed. Hermed er de særlig egnede til den slags opgaver, som det forgående tegn, løven, helst undgår. Jomfruen finder stor glæde i at lave orden af kaos, hvor kaos i den forbindelse for det meste er andres måde at arbejde eller leve på.

Jomfruen har en stærk ansvarlighedsfølelse og er stolte over deres arbejde, dygtighed, effektivitet og metodiske indstilling. Når det drejer sig om at skelne det væsentlige fra det uvæsentlig er jomfruen en mester. Det er derimod lidt sværere for dem, at finde meningsfulde sammenhænge mellem de forskellige elementer, de har opdelt helheden i. Jomfruer er ikke “jomfruer”, når det gælder sex. Samme opmærksomhed de giver deres arbejde giver de også deres elsker.

Nøgleord
Præcis, systematisk, kritisk, hjælpsom, sætter pris på orden og grundighed, økonomisk, solid, pålidelig, analyserende, realistisk.

Berømte personer født i jomfruens tegn
Grundtvig, Robert Storm-Petersen, Simon Spies, Preben Elkjær, Jannie Spies Kjær, Marianne Jelved, Sean Connery.

Jomfruen (Virgo) er tilknyttet elementet Jord
Jord-elementet kan man se i Tyr, Jomfru og Stenbuk. Element Jord er knyttet til det praktiske, det realistiske og disse mennesker har et godt greb om den reelle virkelighed. Denne forståelse gør dem mere naturligt tålmodige og selvdisciplinerede end andre tegn.

Jomfruen (Virgo) er tilknyttet den bevægelige kvalitet
Den bevægelige kvalitet er evnen for smidighed og formidling De bevægelige tegn – Tvilling, Jomfru, Skytte og Fisk – er fleksible, villige til at udvikle sig, forandre sig og generelt åbne overfor transformation og tilpasning.

Jomfruen (Virgo) er tilknyttet planet Merkur
Astrologisk set repræsentere Merkur vores intellekt og hvordan vi kommunikere med omverdenen. Hvordan vi taler, skriver og fremfører vores tanker og ideer. Merkur symbolisere den mandlige fornuft og fortæller om vores evne til at indsamle og bearbejde informationer. Sprog, handel, studier, undervisning forbindes med Merkur. Positive egenskaber er formuleringsevne, fornuft og alsidighed. Negative egenskaber er følelsesmæssig kulde og overintellektualisering.

Bedste partnermatch for jomfruen

astro-vest-partner-hjerte

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit stjernetegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge vestlig astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv ved at have  harmoni mellem dit stjernetegn og de mennesker du omgås med. Bedste match: Andre Jordtegn. Konflikt: Med Ild tegn.

virgo-1

Jomfruen (Virgo). Uranographia, Johannes Hevelius

Klik på dit stjernetegn

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

 

VIL DU VIDE MERE

Nærværende afsnit indgår i vores sektion om astrologier. Du har mulighed for at læse meget mere om vestlig astrologi, kinesisk astrologi og indiansk astrologi. Brug navigationsmenuen til højre for at vælge hvad du gerne vil vide mere om.

I vestlig astrologi fortæller vi om de tolv stjernetegn og deres tilknyttede generelle karakteristik, samt tilknyttede element, planet, etc. Vi fortæller også om horoskoper. Et horoskop er en grafisk model, der gør det håndgribeligt, hvordan de himmelske indflydelser har påvirket og stadig påvirker os.

Horoskoper er en fortrinlig måde at komme ind i astrologiens forunderlige verden. Læs om hvordan du selv opsætter dit horoskop og læs dit ugehoroskop for den kommende uge. Kort sagt vil du vide mere om vestlig astrologi og dit stjernetegn er du havnet det rigtige sted.

Stil spørgsmål om astrologi

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om astrologi
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

virgo

Stjernetegn Jomfru (Virgo)

 

Ugehoroskoper