Stjernetegn Skytten – Vestlig astrologi

sagittarius-1

Skytten (Sagittarius) 22/11 – 21/12

Skytten (Sagittarius) er det 9. stjernetegn i dyrekredsen. Stjernetegnet ligger mellem Skorpionen og Stenbukken. Solen bevæger sig igennem Skytten fra 22. november til 21. december. I græsk mytologi blev kentauren Chiron, som var kendt for sin visdom, ved et uheld skudt af Herakles.

Den typiske Skytte
Den typiske skytte er selvsikker, rastløs og vidtskuende. Skytten er jovial, har et positivt optimistisk sind og er usædvanlig liberal og fordomsfri. Skytten er søgende, nysgerrig og videnbegærlig. De tanker, ideer og indsigter Skytten opsamler har Skytten dog et behov for at kommunikere ud. I grelle tilfælde giver dette sig udslag i at Skytten vil frelse verden med sine indsigter, et “frelserkompleks”.

Det de primært vil frelse verden fra er det som de selv frygter mest, nemlig hverdagens rutiner og vanemæssige adfærdsmønstre. Skytten føler sig fanget og rastløs hvis der arbejdes med faste rutiner. Skytten føler sig fanget hvis Skytten opholder sig for længe ved den samme opgave eller sted og har stort behov for at rejse og for at komme ud i naturen. Især naturoplevelser hvor der er langt til himmelen tiltrækker. Hvor tvillingen formidler ideer uden at tage stilling til deres dybde og værdi søger skytten altid at tage stilling til dette og i formidlingen ligger ofte et dybt væsentligt livsindhold.

Nøgleord
Fordomsfri, åben, optimistisk, har det svært med rutiner, liberal, glad for rejser og at være ude i naturen, nyder nye opgaver, udfordringer.

Berømte personer født i skyttens tegn
Churchill, Beethoven, Tove Ditlevsen, Walt Disney, Frank Sinatra, Mark Twain, Jens Okking, Jane Fonda, Tina Turner, Bo Johannson, Jarl Friis-Mikkelsen, Line Baun Danielsen, Steven Spielberg.

Skytten (Sagittarius) er tilknyttet elementet Ild
Element Ild  gnistrer af energi, optimisme og foretagsomhed.  Intuitionen er stærk, og de er meget beslutsomme og aktive. Undertiden utålmodige overfor de mere langsomme og eftertænksomme typer.

Skytten (Sagittarius) er tilknyttet den bevægelige kvalitet
Den bevægelige kvalitet er evnen for smidighed og formidling De bevægelige tegn – Tvilling, Jomfru, Skytte og Fisk – er fleksible, villige til at udvikle sig, forandre sig og generelt åbne overfor transformation og tilpasning.

Skytten (Sagittarius) er tilknyttet planet Jupiter
Astrologisk set repræsenterer Jupiter vores glæde, optimisme, udvikling, sociale fremgang, rigdom og velfærd. Jupiters position i horoskopet fortæller om hvordan vi forklare og forstår verden og ser en mening med vores liv. Den viser på hvilken måde vi formår at sammenfatte de forskellige dele af livet til en større helhed. Positive egenskaber er generøsitet og optimisme. Negative egenskaber er alle overdrivelser, ekstravagance, arrogance og ødselhed. Planeten Jupiter, repræsentere vores behov for at opleve verden som helheder, behov for en livsanskuelse.

Bedste partnermatch for Skytten

astro-vest-partner-hjerte

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit stjernetegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge vestlig astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv ved at have  harmoni mellem dit stjernetegn og de mennesker du omgås med. Bedste match: Andre Ild tegn. Konflikt: Med jord tegn.

sagittarius-2

Skytten (Sagittarius). Uranographia, Johannes Hevelius

Klik på dit stjernetegn

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

 

VIL DU VIDE MERE

Nærværende afsnit indgår i vores sektion om astrologier. Du har mulighed for at læse meget mere om vestlig astrologi, kinesisk astrologi og indiansk astrologi. Brug navigationsmenuen til højre for at vælge hvad du gerne vil vide mere om.

I vestlig astrologi fortæller vi om de tolv stjernetegn og deres tilknyttede generelle karakteristik, samt tilknyttede element, planet, etc. Vi fortæller også om horoskoper. Et horoskop er en grafisk model, der gør det håndgribeligt, hvordan de himmelske indflydelser har påvirket og stadig påvirker os.

Horoskoper er en fortrinlig måde at komme ind i astrologiens forunderlige verden. Læs om hvordan du selv opsætter dit horoskop og læs dit ugehoroskop for den kommende uge. Kort sagt vil du vide mere om vestlig astrologi og dit stjernetegn er du havnet det rigtige sted.

Stil spørgsmål om astrologi

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om astrologi
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

sagittarius

Skytten (Sagittarius)

 

Ugehoroskoper