Stjernetegn Tyren – Vestlig astrologi

taurus-2

Tyren (Taurus)  20/4 – 21/5

Tyren (Taurus) er det 2. stjernetegn i dyrekredsen og ligger mellem Vædderen og Tvillingerne. Solen bevæger sig igennem Tyren fra midten/sidst i april til midten/sidst i maj. Stjernen Aldebaran er tyrens røde øje, og ses tydeligt på himlen. Derudover er stjernehobene Plejaderne og Hyaderne, samt Krabbetågen som er resterne en supernova, en del af stjernebilledet Tyren. I græsk mytologi forvandlede Zeus sig til en tyr da han ville forføre kongedatteren Europa.

Den typiske Tyr
Den typiske tyr er rolig, selvbevidst, udholdende og principfast. Tyren er jordnær og beskæftiger sig ikke meget med luftkasteller, men finder større glæde i at arbejde med håndgribelige ting og opnå konkrete resultater. De har naturlig anlæg for at organisere, systematisere og lede. Tyren har det bedst i sikre omgivelser og dette slår igennem i deres følelsesliv, hvor de er kendetegnet ved dybde og trofasthed. Tyren er tålmodig og lader andre mennesker være i fred hvis de lader ham være i fred.

Tyren er et ret sensuelt tegn og den typiske tyr har foruden et stort seksuelt behov, også behov for nydelse i forhold til sit hjem, sine møbler og mad. Tyren er sans for form og fysisk skønhed.

Nøgleord
Jordnær, tålmodig, rolig, pålidelig, konservativ, reserveret, praktisk, sensuel, går efter opnåelige mål, en langdistanceløber.

Berømte personer født i tyrens tegn
Søren Kierkegård, Dronning Elisabeth, Hitler, Dirch Passer, Jørgen Clevin, Michael Bondesen, Freud, Lenin, Ritt Bjerregård, Peter Høeg, Birte Weiss, Holger K. Nielsen, Jacob Haugård, Klaus Riskær Pedersen.

Tyren (Taurus) er tilknyttet elementet Jord
Jord-elementet kan man se i Tyr, Jomfru og Stenbuk. Element Jord er knyttet til det praktiske, det realistiske og disse mennesker har et godt greb om den reelle virkelighed. Denne forståelse gør dem mere naturligt tålmodige og selvdisciplinerede end andre tegn.

Tyren (Taurus) er tilknyttet den faste kvalitet
Den faste kvalitet er evnen for intensitet og konkretisering. De faste tegn – Tyren, Løven, Skorpionen og Vandbæreren – er præget af udholdenhed og er gode til at få tingene ført helt til afslutning. Ofte afslutter de, hvad de kardinale tegn sætter i gang. Der skal meget til, før de faste tegn ændrer standpunkt, indstilling, hvorfor de da også er meget trofaste og loyale, hvis de først har fattet kærlighed til et andet menneske eller projekt.

Tyren (Taurus) er tilknyttet planet Venus
Astrologisk set repræsenterer Venus vores kunstneriske evner, vores estiske sans og ikke mindst vores kærlighedsliv. I et mandligt horoskop viser Venus’ position, hvordan han vil blive elsket, mens Mars viser hvordan han elsker. I et kvindeligt horoskop er det lige omvendt. Her viser Venus hvordan hun elsker og Mars hvordan hun bliver elsket. Venus fortæller om hvordan vi forbinder os med noget, der ligger udenfor os, tager det ind og vurdere det. Positive egenskaber er kærlighed, venskab, forbindelser, ømhed ynde og tiltrækning. Negative egenskaber er dovenskab, kun at følge sine sympatier og antipatier, forfængelighed og sanselige overdrivelser. Planeten Venus, repræsentere vores behov for kærlighed og skønhed.

Bedste partnermatch for tyren

astro-vest-partner-hjerte

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit stjernetegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge vestlig astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv ved at have  harmoni mellem dit stjernetegn og de mennesker du omgås med. Bedste match: Andre Jord tegn. Konflikt: Med Ild tegn.

taurus-1

Tyren (Taurus). Uranographia, Johannes Hevelius

Klik på dit stjernetegn

Skytte

Stenbuk

Vandbærer

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

 

VIL DU VIDE MERE

Nærværende afsnit indgår i vores sektion om astrologier. Du har mulighed for at læse meget mere om vestlig astrologi, kinesisk astrologi og indiansk astrologi. Brug navigationsmenuen til højre for at vælge hvad du gerne vil vide mere om.

I vestlig astrologi fortæller vi om de tolv stjernetegn og deres tilknyttede generelle karakteristik, samt tilknyttede element, planet, etc. Vi fortæller også om horoskoper. Et horoskop er en grafisk model, der gør det håndgribeligt, hvordan de himmelske indflydelser har påvirket og stadig påvirker os.

Horoskoper er en fortrinlig måde at komme ind i astrologiens forunderlige verden. Læs om hvordan du selv opsætter dit horoskop og læs dit ugehoroskop for den kommende uge. Kort sagt vil du vide mere om vestlig astrologi og dit stjernetegn er du havnet det rigtige sted.

Stil spørgsmål om astrologi

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om astrologi
Det er gratis og nemt – Stil et spørgsmål

 

taurus

Tyren (Taurus)

 

Ugehoroskoper