Find dit kinesiske dyretegn

Oprindelig var de tolv dyretegn benævnt som de tolv grene. Dette har relation til den kinesiske kalender hvor alle tidspunkter – år, dage, timer, minutter, etc. – har tilknyttet en vægtfordeling af de fem elementer, som man kalder grene. I forbindelse med indførelse af buddhismen i Kina i løbet af det første årtusinde erstattede man betegnelse ”de tolv grene”, med dyrenavne.

Dit kinesiske dyretegn bestemmes ud fra det år du er født ifølge den kinesiske kalender. Da denne er lidt forskudt ift. vores kalender ligger nytår lidt henne i det nye år. Her kan du få udregnet dit kinesiske dyretegn.


rat pig dog
ox

Find dit kinesiske tegn
Indtast din fødselsdatorooster
tiger monkey
rabbit goat
dragon
snake
horse

De tolv dyretegn indgår i mange forskellige sammenhænge i kinesisk astrologi, kinesisk visdom og feng shui. Det helt centrale i al visdom og spiritualitet der stammer fra østen er at alting relatere til hinanden. For en østerlænding er det vigtigt at kende til sit kinesiske dyretegn. Dette er et naturligt pejlemærke i en verden, hvor man definerer sig selv ud fra de relationer man indgår i – mere end man definere sig selv som et løsrevet individ.

For en østerlænding er astrologien en integreret del af dagligdagen hvor alt er underlagt målet at skabe optimal harmoni mellem yin og yang. Hvilket i øvrigt ikke er målet i sig selv. Tilstanden hvor der er balance og harmoni mellem yin & yang er ikke målet i sig selv, men den position, der potentielt vil medfører størst fremgang, lykke, velstand og held, for såvel det enkelte individ, gruppen, landsbyen, samfundet, nationen og verden som helhed.

Da denne optimale harmonitilstand antages at være af flygtig karakter kan den vanskeligt forudsiges, endsige bevidst og målrettet opnås og fastholdes. Og derved bliver tankesættet om konstant at søge hen imod den optimale harmonitilstand, til en måde at leve på, mere end det bliver til noget man separat beskæftiger sig med.

De tolv dyr – super kort

 • Rotten har heldige egenskaber og er især god til pengesager.
 • Oksen har en urokkelige natur og fortsætter støt til de når deres mål.
 • Tigeren er viljestærk og kraftfuld,  hvilket giver gode mulighed for succes i livet.
 • Haren er raffineret, charmerende  og elegant.
 • Dragen er den rå magt og lederpotentiale.
 • Slangen er klog og fyldt med visdom.
 • Hesten er hurtig, stærk, men vanskelig at tæmme.
 • Geden er kunstnerisk, charmerende og stædig.
 • Aben er klog og fræk.
 • Hanen har lyst til at regere og vil gøre deres bedste for at lykkes.
 • Hunden er loyal, stærk og tålmodig.
 • Grisen er den heldigste af alle, repræsentere velstand og et liv i overflod.

Den generelle karakteristik

Når du har udregnet dit kinesiske dyretegn præsenteres du for den generelle karakteristik af dyretegnet. Det er således 12 arketypiske persontyper, men til at karakterisere et bestemt menneske er de for unuancerede.De er gode til at få en indledende forståelse af dyretegnet, men hele ideen med kinesisk astrologi er at du skal kunne benytte den vægtfordeling af de fem elementer, der er tilknyttet din person til at navigere igennem livet og via denne viden opnå velfærd, succes og sundhed.

 

Indragelse af de fem elementer

Det er således en god ide at kigge nærmere på hvilket element, der er tilknyttet dit dyretegn. Til hvert dyretegn er tilknyttet et af de fem elementer afhængig af dit fødselstidspunkt – Således findes der eksempelvis en Vand-Hane, en Træ-Hane, en Metal-Hane, en Jord-Hane og en Ild-Hane. Du finder ud af hvilket element, der er tilknyttet dit dyretegn via menubjælken til højre.

astrologi_k_ny_scanning_10_hane