Kinesisk astrologi – Dit ideelle partnermatch

Du kan med fordel benytte lidt tid på at undersøge dit dyretegns forenelighed med de andre kinesiske dyretegn. Dette repræsenterer hvilke mennesker, der vil hjælpe dig på vej og hvilke, der potentielt er mulighed for at få konflikter med. Dit held og velstand kan meget vel være truet når du kommer i kontakt med de dyretegn, som du er mindst forenelige med.

De tre grupper

De tolv dyr tegn kan opdeles i fire grupper på tre. Grupperne er baseret på at de tre dyretegn har lignende temperament og måder at tænke på. Altså er end med tænkning og forståelse.

Rotten, Dragen, Aben – De er handlingsorienterede og viser træk af intelligens. De kan supplere i intellekt og er kompatible med hinanden. Oksen, Slangen, Hanen- De er dybe tænkere og er altid bevidste om at nå deres mål. De supplerer hinanden i intellekt og vaner. Tigeren, Hesten, Hunden – De hælder til frihed og har stærk følelse af personlige ego. De kan forstå hinanden, men er nogle gange egoistiske. Kanin, Får, Gris – De elsker fred og tror på gensidigt samarbejde. De kan være sympatiske og udgør sædvanligvis et super match.

De fem elementer

De tolv dyretegn er relateret til de fem elementer (Wu Xing), som påvirker hinanden gensidigt ved at være støttende, drænende eller ødelæggende.

Afstand mellem dyrene

Kompatible tegn: Afstand 4 år. Dyretegn, der er fire år adskilt fra hinanden, antages at være forenelige. Eksempelvis for Rotten, så hvis vi tæller 4 år med uret finder vi Dragen og tæller vi 4 år mod uret finder vi Aben. Enten Kompatibel eller uforenelig: Afstand 6 år. Tegnene, som er direkte modsatte af hinanden kan ikke se hinanden i øjenhøjde, men deres forhold kan være fint, hvis de indbyrdes acceptere deres roller som fx. ældst og yngst. Eksempelvis er Rotten og Hesten 6 år fra hinanden. Ikke kompatible tegn: Afstand 3 år. Dyretegn, der er tre år adskilt fra hinanden, antages at være ikke-kompatible. Eksempelvis for Rotten er afstanden tre år til Kaninen og Hanen.

dyretegn-01-rotte-kvadrat dyretegn-02-okse-kvadrat dyretegn-03-tiger-kvadrat dyretegn-04-hare-kvadrat dyretegn-05-drage-kvadrat dyretegn-06-slange-kvadrat dyretegn-07-hest-kvadrat dyretegn-08-ged-kvadrat dyretegn-09-abe-kvadrat dyretegn-10-hane-kvadrat dyretegn-11-hund-kvadrat dyretegn-12-gris-kvadrat
element-03-vand
element-03-jord element-03-tra element-03-tra element-03-jord element-03-ild element-03-ild element-03-jord element-03-metal element-03-metal element-03-jord element-03-vand
yinyang-yang yinyang-yin yinyang-yang yinyang-yin yinyang-yang yinyang-yin yinyang-yang yinyang-yin yinyang-yang yinyang-yin yinyang-yang yinyang-yin
Rotte
Okse
Tiger
Hare
Drage
Slange
Hest
Ged
Abe
Hane
Hund
Gris

 

Dit bedste partnermatch er mere end blot hvor godt du passer sammen med en partner. Det er også dit dyretegns forenelighed – eller mangel på samme! – i alle livets forhold. Således også overfor dine arbejdskollegaer, dine kammerater mv. Ifølge kinesisk astrologi kan du gøre livet nemt for dig selv. Hvis der er harmoni mellem dit dyretegn og de mennesker du omgås med, vil du have det nemt.

Derfor kan du med fordel benytte lidt tid på at undersøge dit dyretegns forenelighed med de andre kinesiske dyretegn. Hvor der er et match, finder du mennesker, der vil hjælpe dig på vej, gode samarbejdspartnere, folk der vil beskytte dig og drage omsorg for dig. Hvor der er konflikt finder du mennesker , der potentielt er mulighed for at få konflikter med. Dit held og velstand kan meget vel være truet når du kommer i kontakt med de dyretegn, som du er mindst forenelige med.

Denne del af kinesisk astrologi deler mange lighedspunkter med Enneagrammet. Dette er en model over personlighedstyper, der har hver deres måde at opleve, se og vurdere verden på. Enneagrammet giver indsigt i din egen og andres adfærd, Enneagrammet er velegnet som værktøj til personlig udvikling, teambuilding og bedre samarbejde. Du kan her på NetSpirit  læse meget mere om enneagrammet og tage en ganske gratis test for at finde ud af hvilken enneagramtype du er.

Kinesisk astrologi har således mange retninger! Og vil du virkelig gerne forstå hvad kinesisk astrologi kan gøre for dig bør du interesserede dig lidt for overvejelserne om hvorfor kinesisk astrologi er mere en filosofi, end det er en disciplin, med trin-for-trin anvisninger. Hvis du er interesseret heri så kig i afsnittet; “Hvad er spiritualitet”.

Ønsker du at kigge nærmere på dit ideelle partnermatch og hvilke mennesker der vil være gode for dig at omgås, så er det ifølge kinesisk astrologi nødvendigt at du kender dit dyretegn og din vægtfordeling af de fem elementer. Kender du disse to basale oplysninger kan du nemt navigere og bringe dig selv i situationer hvor du tiltrækker velstand, gode venner og gode energier.

iching-love2