Feng Shui – Indretning på kontoret

Feng Shui på kontoret

Feng shui kan benyttes alle de steder du opholder dig. I dit hjem, dit sommerhus, din have, dit kontor, din forretning, ja kort sagt alle steder. Der gælder således de samme feng shui principper som er gennemgået i de øvrige afsnit og vi vil her således ikke gentage her. Det vi i stedet hovedsagelig vil koncentrer os om er hvorledes du kan fremme din karriere og din succes i forretningslivet ved hjælp af feng shui.

feng-shui-office-02

 

Feng shui elsker det gode rod!

Feng shui elsker alting som er smukt og inspirerende. Således er den optimale arbejdsplads ifølge feng shui ikke nødvendigvis helt ryddet. Hvis der er ting som inspirer og motivere dig, så er disse ting helt rigtige at have omkring dig når du arbejder.

Generelt gælder dog at man altid bør starte med at rydde op. Mange mennesker propper deres kontor med gamle skolebøger, magasiner, mapper mv. Ryd op og smid ud. Husk også at rydde op på din computer. Hvor mange gemte mails har du? Hvor mange gamle programmer som du ikke benytter mere? Få orden på såvel dit fysiske som dit virtuelle skrivebord. Få et stort skrivebord. For lidt plads på bordet begrænser dine tanker og din arbejdsevne.

 

feng-shui-office-03

 

Placere dig rigtigt ift. kompasretningerne!

Det store hjørnekontor er ikke nødvendigvis det bedste for netop dig. Dels er du tilknyttet fire gunstige og fire ugunstige retninger. Og hvis en af de ugunstige retninger / områder er i en bestemt del af en bygning, ja så bør du undgå at opholde dig der. Se hvilke kompasretninger der er tilknyttet dig ved at udregne dit Kua tal via vore kalkulator.

Tænk dig derfor godt om inden du vælger din arbejdsplads og indretter den, og husk at synsretningen påvirker dig mere end placeringen. Hvis du vil styrke din kreativitet, så sæt dig i den sydøstlige del af rummet eller bygningen. Hvis chefen overser dig, så placer dig i rummets eller bygningens sydlige del. Så skal han nok få øje på dig. Har du svært ved at komme i gang med arbejdet, så vend dit skrivebord, så du kigger mod nordvest. Det giver motivation.

Undgå dragens dræbende ånde

Undgå kontorets dræbende ånde: Sha Ch’i. Sid aldrig med ryggen til dør eller vindue. De stjæler din opmærksomhed, og du bliver et let offer for dårlig feng shui, for eksempel mobning, chikane og bagtalelse. Sid aldrig lige over for dør eller vindue. Energien fra sådanne åbninger er for voldsom og hurtig. Sid aldrig sådan at kanten af et bord eller et skab peger direkte mod dig. Den virker som en giftig pil. Bøger i åbne reoler er som knive i ryggen på dig. Luk dem inde.

Et skrivebord, der vender direkte mod en dør kan få de besøgende til at føle sig utilpasse. Placere dog skrivebordet så du har frit udsyn til døren. Det er ifølge feng shui vigtigt at ryggen er beskyttet og du både kan se døren og de tilstedeværende. Ved møder i østen, vil du altid se lederen sidder med front mod indgangen i konferencerummet eller hvor mødet nu holdes. Dette kaldes fu wei positionen, hvilket betyder ‘livets position’ , hvor lederens sikkerhed og magt er stærkest.

 

feng-shui-office-01-1

De fem elementer skal være i balance

Ifølge feng shui trives vi bedst når balance mellem de fem elementer er til stede i vores omgivelser. Kig derfor dit kontor igennem og find på måder hvorpå du kan balancere de fem elementer. Brug vores afsnit om de fem elementer til reference.

 

feng-shui-office-04

 

Skal du indrette et kontor eller en virksomhed?

I Kina kunne man ikke drømme om overhovedet at påbegynde bygningen af et nyt kontor mv. før man har konsulteret en feng shui ekspert. Dette tages meget, meget seriøst og feng shui eksperter er som regel med hele vejen igennem byggefasen, lige fra udvælgelse af byggegrund, over tegning og opførelse af bygningen til rådgivning vedrørende indretning og materialevalg. Feng shui tages meget seriøst i østen!

  • Når man ønsker en god start for sin virksomhed/butik.
  • Når man søger vækst i allerede eksisterende virksomhed/butik.
  • Når man skal flytte en virksomhed/butik.
  • Når man skal vælge/ indrette erhvervslokaler.
  • Når et firma istandsætter nye eller allerede eksisterende lokaliteter.
  • Når der skal bygges en ny virksomhed.

Hvis du går ind i en kinesisk restaurant er der helt sikkert et akvarium et eller andet sted. Formodentlig i nærheden af kasseapparatet da dette er et vigtigt feng shui råd. Sæt vand i bevægelse i nærheden af pengestrømmen og Ch’i energien vil stimulere således at pengene flyder ind. Men betyder det så at du også skal gøre dette i din forretning hvis du har sådan en? Ja det gør det. Feng shui har regler for stort set alt.

Indgangen til virksomheden er også ret vigtig. Indgangspartiet skal vende så tilstrømningen af gunstig energi øges. Vender hovedindgangen f.eks. mod sydøst, er det sydøst-energien, og de kvaliteter, der ligger i den, som forretningen kan drage gavn af. Kvaliteter der har at gøre med kommunikation, kreativitet, fantasi, vedholdenhed, ekspansion og harmonisk fremgang. Sydøst er retningen for held, så dette er en af de meget gunstige retninger især, hvis man er et firma/butik, der f.eks. sælger kommunikation, kreative artikler (f.eks. hobby-varer) etc.

Feng shui kigger også på hvordan butikken/virksomheden er placeret i nabolaget samt hvordan tilgangen er til virksomheden. Er den nem at komme til? Hvordan er skiltningen, indgangsparti? lys, farver etc. Der kigges også på logo, firmanavn og farvevalg etc.

Og hvordan i alverden skal du så forholde dig til alle disse regler hvis du har en virksomhed/butik? Skal du tilkalde en feng shui ekspert? Ja og nej. Du kan selv komme et langt stykke hen ad vejen ved især være opmærksom på følgende forhold:

Find den rigtige bygning / byggegrund – Hvis du starter op med at skal vælge byggegrund så brug anvisningerne i kapitlet om de fem dyr og landskabsanalyse til at finde ud af om byggegrunden har gunstig feng shui. Hvis du har mulighed for at bestemme hvilken kompasretning din bygning og dit indgangsparti skal have så brug anvisningerne i kapitlet om de otte forskellige kompasretninger til at finde de optimale kompasretninger for netop din virksomhed.

Brug de rigtige farver – Benyt kapitlet om farver til at finde ud af hvilke nuancer, der styrker de enkelte områder i din virksomhed. Samt til brug af logo etc.

Sørg for runde former – Generelt foretrækker feng shui at alting er rundt. Rektangulære skriveborde er dog de bedst egnede, når der skal tjenes penge, fordi den rektangulære form forbindes med elementet træ, og træ næres ved vand, som symboliserer velstand. Runde og ovale skriveborde menes at være bedst egnede til kreativitet.

Husk de grundlæggende principper –  Der gælder, som nævnt, de samme principper på kontoret som alment i al anden feng shui. Således gælder det eksempelvis at kvadratiske eller rektangulære rum, anses for at bringe den største succes i pengesager og vækst.

Ligeledes gælder princippet om at lange gange skaber Ch’i kanaler, hvor energien accelerere og bliver ugunstig. Dette var vi omkring vedrørende privatboligens Ch’i og det samme forhold gælder på kontoret/arbejdspladsen.

Kort sagt, benyt den viden der stilles til din rådighed om feng shui her på NetSpirit og brug denne viden til at afbalancere og harmonisere Ch’i energien på dit kontor, din arbejdsplads. Dette vil, ifølge feng shui, sikre stor fremgang for din karriere og hvis det er din virksomhed vil den sikre dig markedsfremgang og finansiel succes. Lyder det ikke storartet – prøv det og se hvad der sker!

 

Stil spørgsmål om Feng Shui

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om Feng Shui
Det er nemt – Stil et spørgsmål