Feng shui Flying Star – Stjernernes betydning

Tolkning af Feng shui Flying Star

Her er oversigt over stjernes betydning i Flying Star. Nedenfor finder du en oversigt over de forskellige kombinationer af stjerner. Hold markøren henover kombinationerne og få en beskrivelse af hvorledes disse tolkes. De rum eller de steder, hvor du sover, spiser, studere eller arbejder med din karriere, dine pengesager skal være der hvor der er gode Flying Star kombinationer. På den anden side bør de steder hvor der findes afløb; i bryggerset, toilettet, vaskerum, køkken etc. være placeret hvor Flying Star kombinationerne er dårlige, for derved at “skylle” disse dårlige energier væk.

Hvis du kigger lidt på de forskellige fortolkninger af stjerne vil du hurtig finde at de allerfleste truer med alskens problemer af den ene eller den anden art. Og således kunne en reaktion når man skal fortolke være : åh nej, ikke endnu en dårlig kombination – findes der da ikke andet end dårlige kombinationer i Flying Star? De forskellige kilder vi har omkring flying star, feng shui, er nogenlunde enige om hvad der er gældende for de enkelte kombinationer og må konstatere at der faktisk ikke er meget positivt at hente. Til gengæld er den del af Flying Star som omhandler den daglige Flying Star, langt mere positiv. Her advares ganske vist også mod at lave forskellige ting, men der er sandelig også mange anbefalinger om at man med fordel kan gøre det ene eller det andet.

I øvrigt er betegnelsen stjerner er en smule misvisende, da de stjerner vi beskæftiger os med i flying star feng shui intet har at gøre med stjernerne på himlen, planeter eller noget som helst andet astronomisk. Men “stjerner” er hvad tallene i flying star feng shui traditionelt benævnes.

fs-flying-06

Feng shui Flying stars

1 2 3 4 5 6 7 8 9
1-1 2-2 3-3 4-4 5-5 6-6 7-7 8-8 9-9
1-2 2-3 3-4 4-5 5-6 6-7 7-8 8-9
1-3 2-4 3-5 4-6 5-7 6-8 7-9
1-4 2-5 3-6 4-7 5-8 6-9
1-5 2-6 3-7 4-8 5-9
1-6 2-7 3-8 4-9
1-7 2-8 3-9
1-8 2-9
1-9
Stjerne nr. 1

Stjernes navn er: Tan lang. Navn som Rejsende stjerne er: Tan lang. Dens farve er: Hvid. I dens grundlæggende natur er den: Gunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 1. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Vand og trigrammet Kan. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Træ og planeten Jupiter.

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne bliver intelligente, deres børn bliver intelligente og ender op med at opføre sig pænt overfor deres forældre. Kvalitet når stjernen er i tid: Formue, berømmelse, held. Kvalitet når stjernen ikke er i tid: Skilsmisse, død, isolation. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen i tid, nærmere bestemt; Fjern fremtid, hvorfor Chiens natur er god, i vækst (Sheng). Generelt set er stjernen gunstig. Med vand som tilknyttet element repræsenterer den formue, berømmelse og held. Stjerne nr. 1 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Vand, hvilket betyder at den især menes at indvirke på tungsind, nyrer, øre og blodet.

Stjerne nr. 2

Denne stjerne anses generelt set som en dårlig stjerne. Den er Jord baseret og uheldig. Dens negative effekt forstærkes hvis den kombineres med Stjerne 5, den anden uheldige Jord stjerne. MEN i den overordnede opdeling af de ni stjerner i fire gunstige og fire ugunstige kategoriseres den i den gunstige gruppe og dens indflydelse anføres i denne sammenhæng til at beboerne får et langt liv, bliver tillidsvækkende og ærlige. Stjernens navn er Chu men, hvilket betyder den store dør eller den store port. Den er tilknyttet det første trigram Kun, der består af tre yin-linier, altså rent feminint. Dets betydning er således oprindeligt at fra den store port fra moderen, eller kvinden, bliver alting født. Og dette er jo skabende, positivt, hvorfor Stjernen burde være kategoriseret som positivt. Men i moderne Feng Shui ignoreres dens oprindelige betydning og den klassificeres som ugunstig. Hvorfor?

Forklaringen ligger måske i at stjernen er så meget ude af tid. Sidste gang den var i tid var i 1903 og vi skal frem til år 2024 før den igen kommer i tid. En anden grund kunne være at stjernen er tilknyttet jordelementet og derfor associeres med den problematiske 5. stjerne, der også er tilknyttet jordelementet. I nærværende gennemgang behandles stjernen som var den ugunstig.

Stjernes navn er: Chu men (Den store port). Navn som Rejsende stjerne er: Tíen yi (Den himmelske doktor). Dens farve er: Sort. I dens grundlæggende natur er den: Ugunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 2. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Jord og trigrammet Kun. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Træ og planeten Jupiter.

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne bliver intelligente, deres børn bliver intelligente og ender op med at opføre sig pænt overfor deres forældre. Kvalitet når stjernen er i tid: Fertilitet, lederskab. Kvalitet når stjernen ikke er i tid: Sygdom, ensomhed. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen: ikke i tid hvorfor Chiens natur er dårlig, død (Si). Stjerne nr. 2 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Jord, hvilket betyder at den især menes at indvirke på underlivet, maven, tungsind og fordøjelsesystemet.

Stjerne nr. 3.

Stjernes navn er: Lu tsun (Opnået rank) . Navn som Rejsende stjerne er: Huo hai (Uheld og forbigåelse). Dens farve er: Turkis. I dens grundlæggende natur er den: Ugunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 3. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Træ og trigrammet Chen. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Jord og planeten Saturn.

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne bliver langsomt opfattende og tåbelige. Kvalitet når stjernen er i tid: Fremtidsudsigter. Kvalitet når stjernen ikke er i tid: Tab af formue, retssager, bagtalelse, ærekrænkelse. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen: Ikke i tid, hvorfor Chiens natur er dårlig, destruktiv (Sha). Stjerne nr. 3 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Træ, hvilket betyder at den især menes at indvirke på lever, hænder, ben, lunger, blæren og hysteri.

Stjerne nr. 4.

Stjernes navn er: Wen chu (Civil karriere). Navn som Rejsende stjerne er: Liu sha (De seks ulykker). Dens farve er: Grøn. I dens grundlæggende natur er den: Ugunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 4. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Træ og trigrammet Hsun. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Vand og planeten Merkur.

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne får spillelidenskab. Par bliver utro mod hinanden og der kan optræde seksuelle obskuriteter. Kvalitet når stjernen er i tid: Akademisk succes, kreativitet. Kvalitet når stjernen ikke er i tid; Skilsmisse. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen Ikke i tid, hvorfor Chiens natur er dårlig, destruktiv (Sha). Stjerne nr. 4 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Træ, hvilket betyder at den især menes at indvirke på lever, hænder, ben, lunger, blæren og forkølelse.

Stjerne nr. 5.

Stjernes navn er: Lien chien. Navn som Rejsende stjerne er: Wu kuei (De fem spøgelser). Dens farve er: Gul. I dens grundlæggende natur er den: Ugunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 5. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Jord og centrum. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Ild og planeten Mars.

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne vil møde svære problemer såsom trafikuheld, der i værste fald kan få dødeligt udfald. Deres børn vil blive rebelske og urimelige. Kvalitet når stjernen er i tid: Uventet formue og vækst. Kvalitet når stjernen ikke er i tid; Katastrofe! svær sygdom. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen ikke i tid hvorfor Chiens natur er meget dårlig, destruktiv (Sha). Stjerne nr. 5 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Jord, hvilket betyder at den især menes at indvirke på underlivet, maven, tungsind og fordøjelse systemet.

Stjerne nr. 6.

Stjernes navn er: Wu chu (Militær karriere). Navn som Rejsende stjerne er: Yan nien (Forlængede år) . Dens farve er: Hvid. I dens grundlæggende natur er den: Gunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 6. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Metal og trigram Chien. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Metal og planeten Venus.

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne bliver rige og får stærk fremgang samt får et langt liv med et robust helbred. Kvalitet når stjernen er i tid: Formue, opnåelse af gøremål, lederskab. Kvalitet når stjernen ikke er i tid: Ensomhed, isolation, nedtrykthed. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen ikke i tid, hvorfor Chiens natur er dårlig, død (Si). Stjerne nr. 6 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Metal, hvilket betyder at den især menes at indvirke på lunger, knogler, hovedpine og åndedrætsystemet.

Stjerne nr. 7.

Stjernes navn er: Po chun. Navn som Rejsende stjerne er: Chueh ming. Dens farve er: Rød. I dens grundlæggende natur er den: Ugunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 7. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Metal og trigram Tui. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Metal og planeten Venus.

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne vil enten selv blive tyve eller de vil blive udsat for tyveri. Beboerne vil blive mødt med mange retslige tvister. Kvalitet når stjernen er i tid: Formue, fertilitet, graviditet. Kvalitet når stjernen ikke er i tid: Overfald, skænderier, brand, tilskadekomst, isolation. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen ikke i tid hvorfor Chiens natur er dårlig, aftagende (Tui). Stjerne nr. 7 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Metal, hvilket betyder at den især menes at indvirke på lunger, knogler, mund, tunge og hovedet.

Stjerne nr. 8.

Stjernes navn er: Tso fu (Venstre assistent). Navn som Rejsende stjerne er: Fu wei (Den skjulte position). Dens farve er: Hvid. I dens grundlæggende natur er den: Gunstig. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 8. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Jord og trigram Ken. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Jord og planeten Saturn (+ Solen).

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne bliver rige og får gode børn. De vil også nyde myndighedernes gunst. Kvalitet når stjernen er i tid: Glæde, formue, berømmelse. Kvalitet når stjernen ikke er i tid: Børn kommer måske til skade. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen i tid (nærmere bestemt; Nutidig), hvorfor Chi´ens natur er god – gunstig (Wang). Stjerne nr. 8 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Jord, hvilket betyder at den især menes at indvirke på hænder, fingre og ryggen.

Stjerne nr. 9.

Stjernes navn er: Yu pi (Højre assistent). Navn som Rejsende stjerne er: Fu wei (Den skjulte position). Dens farve er: Lilla. I dens grundlæggende natur er den afhængig af hvilken anden stjerne, den er sammen med. Den er tilknyttet tidsperiode: nr. 9. Tilknyttet i den sene himmelske rækkefølge: elementet Ild og trigram Li. Tilknyttet i den tidligere himmelske rækkefølge: elementet Vand og planeten Merkur (+Månen).

Den generelle påvirkning fra stjernen er: Beboerne bliver rige og får gode børn. De vil også nyde myndighedernes gunst. Kvalitet når stjernen er i tid: Opnåelse af gøremål, vækst, succes. Kvalitet når stjernen ikke er i tid: Sygdom, specielt øjesygdom, abort, mentale problemer. I indeværende tidsperiode (2004-2023) er stjernen i tid (nærmere bestemt; Nær fremtid), hvorfor Chiens natur er god – i vækst (Sheng). Stjerne nr. 9 menes at påvirke kroppens organer og sundhedstilstand ud fra dens tilknyttede element Ild, hvilket betyder at den især menes at indvirke på hjertet og øjne.

1-1.

Formue. En heldig kombination, særlig hvis den optræder i nord, som er elementet Vands hjemme-Palads. Dog kan sammenhængen med vand også indikere udfordringer i forhold til hjertet; uægteskabelige forbindelser. På helbredfronten indikere kombinationen 1-1- at du skal holde øje med organer, der producere vand; nyre og blære. Kombinationen vil være særlig velegnet i et soveværelse, hvis du har Kua-tal 3 eller 4 eftersom disse er tilknyttet Træ-elementet og vand producere træ.

2-2.

Kronisk sygdom og desperation. Intet mindre! Dette er absolut ikke en god kombination. Undgå den for alt i verden i soveværelset eller andre steder, du opholder dig meget. Økonomisk kan denne kombination dog godt skabe nogle midlertidige kortvarige positive udsving, men kombinationen vil gøre at de forsvinder lige så hurtig som de kommer. Denne kombination er særlig drilagtig, hvis den fremkommer i det sydvestlige palads, der jo er hjemmepaladset for tallet 2.

3-3.

En meget vanskelig kombination, der resultere i en negativ påvirkning på humøret og kan ved længere tids påvirkning fører til fortvivelse og koldhed. Af helbredsmæssige påvirkninger kan kombinationen fremme problemer med fødderne, lungerne og endda fører til hysteri. Dette er selvsagt ikke en god kombination for soveværelset eller i det hele taget områder du opholder dig meget i. Påvirkningerne fra kombinationen forstærkes hvis den ligger i det østlige Palads, der som bekendt er hjemmepaladset for tallet tre.

4-4.

God kombination for rejser, romantik og akademiske præstationer. Kombinationen styrkes hvis den indtræffer i det syd-østlige palads, der jo er hjemmepaladset for tallet fire. Helbredsmæssigt kan kombinationen indikere problemer med astma.

5-5.

Seriøse sygdomsproblemer, undtagen i tidsperiode fem. Forårsager også familiemæssige skænderier. Impotensproblemer og tilskadekomst.

6-6.

God for din velfærd i periode 6, hvor den er i tid, ellers ikke. Dårlig for de familiemæssige relationer. Lungesygdomme. De dårlige påvirkninger forstærkes, hvis kombinationen optræder i det nord-vestlige Palads, der jo er hjemmepaladset for tallet 6.
Det skal dog tilføjes at kombinationen 6-6-6 er meget lykkebringende. Den fremmer både dit helbred, dit kærlighedsliv, din karriere etc. Findes denne kombination ved indgangen til dit hus vil det bring meget gode energier ind i hjemmet til glæde for alle husets beboere.

7-7.

I tidsperiode 8 en uheldig kombination, der blandt andet kan medføre væbnet røveri. Den negative effekt forstærkes hvis kombinationen findes i det vestlige Palads, der er hjemmepaladset for tallet 7.

8-8.

Storartet kombination for din velfærd, især i periode 8. Kombinationen er særlig kraftfuld, hvis den optræder i det nord-østlige palads, der jo er hjemmepaladset for stjerne nr. 8.

9-9.

En meget fremragende kombination, der generelt bringer lykke og velstand til dig. Her i indeværende periode 8 er den supergod, men den bliver helt ekstraordinær fremragende når vi går ind i tidsperiode nr. 9 efter år 2024. Kombinationen er særlig kraftfuld, hvis den optræder i det sydlige palads, der jo er hjemmepaladset for stjerne nr. 9.

1-2.

Ægteskabelige udfordringer. Kombinationen indikere en dominerende kvinde i forholdet, en mand under tøflen og en reduceret seksuel aktivitet. Mulighed for tab i forretningssammenhænge og mulighed for trafikuheld samt helbredsproblemer, især relateret til underlivet, maven og fordøjelsessystemet. Ergo er dette ikke en god kombination at have i soveværelset eller garagen.

2-3.

Denne kombination fremkalder sladder, lovmæssige vanskeligheder og aggresivitet. Dette kan fører til skænderier mellem beboerne og som om at dette ikke var nok indikere kombinationen tillige helbredsmæssige problemer med maven, fordøjelse og underlivet. Forsøg at undgå aktivitet i dette område.

3-4.

Mentale og følelsesmæssige problemer er ofte forbundet med denne kombination. Specielt hvis rummet er beboet af en kvinde. En mand, der bebor rummet vil måske opleve at han tiltrække mentalt ustabile kvindelige bekendtskaber. Finansielt kan kombinationen fører til kassesvig, så det er bestemt ikke nogen god kombination at have i bogholderiet, eller det sted hvor du selv privat laver regnskab.

4-5.

Spillelidenskab truer med at skade din velfærd. Helbredsmæssige problemer med hudsygdomme og infektioner kan forekomme.

5-6.

Kan være god for dine finansielle forhold i tidsperiode 5 og 6, men er ellers ikke gunstig for din karriere. Kan give helbredsproblemer relateret til hovedet.

6-7.

En stærk kombination af Metal, der fremmer din velfærd i periode 6, ellers ikke. Fremkalder skænderier, jalousi, snyderi og røveri. Effekten forstærkes især når hverken stjerne nr. 6 eller 7 er i tid. Hvilket i øvrigt er gældende for alle kombinationer.

7-8.

God for romantikken, især blandt unge voksne. Også god for

8-9.

Meget god kombination, der generelt bringer lykke og velstand til dig. Der er formueforøgelse på vej, lykkelige stunder – og såfremt du ønsker dig det, en stor børneflok.

1-3.

En god kombination, der indikere formue, anerkendelse og berømmelse. Pas dog på forræderi, kvælanteri og retsager. Indikere helbredsproblemer med leveren hvis 3 er Bjerg Stjernen. Kombinationen kan fremme aggresiv og urimelig adfærd, hvorfor et skrøbeligt barn, eller i det hele taget et umodet menneske ikke bør have have sit primære opholdsværelse her.

2-4.

Denne kombination fremmer romantikken, undertiden dog med negative partnere, især hvis rummet bebos af en ung kvinde. Hvis beboeren er gift kan energien fra denne kombination fremme skænderier mellem en mor og hendes svigerdatter. På den positive side så fremmer stjerne 4 den kunstneriske, intellektuelle og akademiske succes, især for forfattere. Af helbredsmæssige påvirkninger kan være maveproblemer, underlivsproblemer og melankoli.

3-5.

Finansielle vanskeligheder, problemer med spillelidenskab, og i det hele taget finansielle vanskeligheder, der i yderste konsekvens medfører konkurs. Det menes at især den ældste søn er udsat for helbredsmæssige problemer hvis han er under indflydelse af denne kombination. Helbredsmæssigt kan kombinationen således forvolde infektioner og brækkede lemmer. Kombinationen er ikke så uheldig i indeværende tidsperiode (nr. 8), idet stjerne nr. 3 ved indgangen til denne tidsperiode (februar 2004) er kommet i det der benæves; i tid, og hermed ikke så uheldsbringende.

4-6.

Ikke en god kombination for helbredet og dine relationer. Men god for anerkendelse, især på det akademiske og det litterære område. Helbredsmæssigt kan der komme problemer med aborter.

5-7.

Problemer med dine relationer. Fare for madforgiftning, mundproblemer samt hjerte-kar sygdomme. Menes også at tilskynde til prostitution og afhængighed af narkotika.

6-8.

En rigtig god kombination for din velfærd. begge stjerner hjælper med til at fremme din rigdom. Også god for anerkendelse og karriere.

7-9.

God til at flirte og forføre. Hvilket er godt i en ungkalehyben, men kan skabe problemer hvis den optræder hos et ægtepar. Beskytter imod hjerteproblemer og muligheden for ildebrand.

1-4.

Fremragende kombination, der fremmer romance, kunstnerisk kreativitet, intellektuel og akademisk succes. Også karrieremæssigt er kombinationen hjælpsom med at fremme din karriere og anerkendelse. Ergo er dette en fremragende kombination at have i et studie eller et arbejdsværelse.

2-5.

Uha dette er i sandheden en uheldig kombination. Helbredsmæssige og finansielle katestrofer lurer. Uheld, smerte ja sågar døden. Dette rum bør være total uden aktivitet. Luk det helt af hvis dette er muligt. Næstbedste løsning er at have et afløb i området, således at den uheldige energi kan skylles bort.

3-6.

Denne kombination er ikke gunstig for teenagere. Helbredsmæssigt varsler den problemer med tilskadekomst ved uheld, især vedrørende benene samt hovedpine. Det skal dog tilføjes at såfremt du kan få stjern nr. 9 ind i denne kombination – altså således at du har kombinationen 3-6-9, har du en helt speciel god kombination.

4-7.

På tilsvarende vis som i kombinationen 4-6 kan der også her kan der komme problemer med aborter, hvorfor disse to kombinationer ikke er gode kombinationer for en gravid kvinde. Kombinationen truer også med skilsmisse.

5-8.

Denne kombination er god for din velfærd i periode 5 og 8, men ellers ikke. Helbredsmæssigt truer denne kombination med kræft og mentale problemer.

6-9.

Ikke en god kombination for familien. Især kan den negativt påvirke den i forvejen rebelske søn. Lunge- og blodtryks problemer.

1-5.

Sygdom, uheld, og katestrofer lurer lige om hjørnet! Dette skyldes den uheldige indflydelse fra 5. Gule stjerne. Helbredsmæssigt kan det især går ud over ørene og genitalerne (incl. abort), blære problemer samt madforgiftning og diarre. Dette er især en uheldig kombination i soveværelset, spiseværelse samt køkkenet, men bør generelt set undgås alle steder samt imødegås på det kraftigste med forskellige feng shui tiltag, hvor den fremkommer.

2-6.

Denne kombination er god for din velfærd, især vedrørende fast ejendom, men dårlig for dit helbred og især feberfremkaldende. Mulighed for ildebrand.

3-7.

Røveri, bedrag og ruinerende retsager truer ved denne kombination. Og som om at dette ikke kunne være nok, så varsler denne kombination også tilskadekomst ved knive, samt øjne- og ben problemer. Kombinationen blev værre da vi gik ind i indeværende tidsperiode nr. 8, idet stjerne nr. 7, derved kom ud af tid, og således returnerede til sin ugunstige grundlæggende natur.

4-8.

God for at fremme dine indtægtmuligheder, især på ejendomsmarkedet. Særlig stærk her i indeværende tidsperiode nr. 8. Helbredsproblemer omkring nyrene samt mentale og følelsesmæssige problemer.

5-9.

En særlig uheldig kombination, da stjerne nr. 9 forøger de negative aspekter af stjerne nr. 5. Hvilket kan føre til ildebrand, ulykker i al almindelighed, spillelidenskab og mentale problemer.

1-6.

Rigtig god kombination til at fremme formue og finansielle forhold i det hele taget. Kombinationen er fremmende for karrieren og for indlæring af nye ting. Helbredsmæssigt set kan kombinationen dog fremme for megen grublen, hovedpine og migræne.

2-7.

Denne kombination menes at fremme skadelig forretningsmæssig konkurrence. Kan medfører vanskeligheder i forhold mellem mor og svigerdatter. Helbredsmæssigt kan denne kombination fremme blødende sår, hvilket kan skyldes uheld med knive. Diarre, ildebrand og skilsmisse er også potentielle trusler fra denne kombination.

3-8.

Denne kombination er god for din velfærd, din status og troværdighed. Den kan dog volde lidt problemer med familierelationerne. Helbredsmæssigt varsler der udfordringer med hjerteproblemer, astma og abort.

4-9.

Mulighed for ildebrand, men en fremragende kombination til at fremme evnerne for en i forvejen velbegavet mand. (Hvorfor i alverden det her drejer sig om en mand og ikke en kvinde, ved vi ikke. I det hele taget er det svært at finde logikken i mange af de forskellige kombinationer, men sådan er det jo engang imellem. Vi vil ikke her gå ind i diskussionen omkring logikken omkring denne del af feng shui – blot påpege at vi (forfatterne) ikke helt har kunne finde den. Dette i modsætning til mange andre områder af feng shui, der også taler lidt til ens logiske opfattelse).

1-7.

En meget gunstig kombination for helbredet. Dog kun i periode 7. Kombinationen menes at fremme flirten, så den er god at have ved en bardisk, men ikke så heldig at have ved receptionen i et firma. Det sidste især ikke da kombinationen også menes at fremme salgsfolks evner. Receptionistiken ville således få et stort arbejde med at holde ihærdige sælgere væk. Helbredsudfordringer kan komme fra tilskadekomst via en skarp genstand (kniv) eller ved angreb fra dyr samt blødninger.

2-8.

Denne kombination fremmer anerkendelse, velfærd og succes generelt, især her i tidsperiode 8 hvor stjerne 8 er i tid og dens positive enskaber derfor forstærkes. Potentiel sygdom omfatter fordøjelsesproblemer.

3-9.

God kombination for berømmelse og velfærd. Især her i indeværende tidsperiode nr. 8, hvor stjerne nr. 3 er gået ud af tid og derfor ikke kan påvirke med negativ energi. Også god til det sted hvor du studere og tilegner dig ny viden. Helbredsmæssigt skal du dog være opmærksom på problemer med leveren.

1-8.

En god kombination, til at fremme velfærd og karriere. Undertiden indikere kombinationen dog vanskeligheder med forretningsforbindelser. Vær opmærksom på helbredsproblemer med genitalerne, nyrene, blæren og ørene.

2-9.

Forretningsmæssige problemer. Trusler helbredsmæssigt om problemer med fordøjelsen og især din fertilitet. Indeholder også trussel om mangelsygdomme, hvorfor det bestemt ikke er en god kombination i et børneværelse.

1-9.

Indikere ganske vist mulighed for finansielle problemer, men er fremmende for karrieren og akademiske præstationer. Kærlighedslivet kan blive uregelmæssigt. Helbredsudfordringer kan komme fra hjertet, øjnene, fertilitetsproblemer og aborter.

 

fs-flying-07

 

Noter:

Opdeling i fire gunstige og fire ugunstige stjerner

Overordnet opdeler man stjernerne i to kategorier; de fire gunstige stjerner – 1,2,6,8,9 – og de fire ugunstige stjerner – 3,4,5,7). De to assistent stjerner (8,9) behandles i denne sammenhæng som én stjerne og benævnes fo pi, hvilket er en kombination af de to stjerners navne; tso fu og yu pi. Dette for at få antallet af stjerner ned til otte så de kan passer med antallet af trigrammer. I afsnittet om Kua-tal er de fire ugunstige retninger og de fire gunstige retninger helt identisk med denne opdeling. I forbindelse med Kua-tal benævnes de enkelte stjerner i øvrigt for Rejsende stjerner (Traveling star) og deres benævnelser er lidt anderledes end her i Flying Star, men det er akkurat de samme stjerner, der er tale om.

Stjernernes grundlæggende natur

Stjernerne 3, 4, 5 og 7 er i deres grundlæggende natur ugunstige. Deres natur ændres dog til gunstig når de er periodens stjerne – som eksempelvis 7 var i perioden 1984-2004. Stjerne nr. 9´s natur afhænger af hvilken anden stjerne, den er sammen med. Med en gunstig stjerne er den gunstig, med en ugunstig er den ugunstig. Man kan sige at den gør godt bedre og ondt værre.

Den generelle påvirkning fra de ni stjerner

Stjernernes påvirkning er ikke entydig. Deres indflydelse variere efter flere forhold, men generelt set vil påvirkning fra de enkelte stjerne resultere i de forhold for husets beboere, som er nævnt under punktet; generel påvirkning i oversigten ovenfor. Det er væsentligt at du bemærker at indflydelsen af de enkelte stjerner og kombinationerne af stjerner ikke reelt entydigt kan stedfæstes til et afgrænset område i boligen. Feng Shui virker i lag og dit Flying Star kvadrat kan og bør benyttes for såvel de enkelte rum, boligen som helhed samt i større perspektiv med inddragelse af såvel de nære som de fjerne omgivelser.

I tid / ikke i tid

I den kinesiske kalender benyttes en cyklus på 9 perioder af 20 år. Den nuværende cyklus startede i 1864 og løber til 2043. Der starter så en ny cyklus. Den stjerne hvis nummer er det samme som den nuværende periode er Nutidig (engelsk; timely). Dette er udgangspunktet. I perioden 2004-2023 er det stjerne nr. 8, der er nutidig. Dernæst ses på den stjerne, hvis nummer svarer til den næste tidsperioder vi kommer til. Denne stjerne er Nær fremtid (eng; future timely). I perioden 2004-2023 er det stjerne nr. 9, der er Nær fremtid. Og endelig benævnes den stjerne, hvis nummer svarer til den næste tidsperiode igen – altså to tidsperioder fra nuværende – for Fjerne fremtid (eng; Distant Future Timely). Alle andre stjerner benævnes Ikke i tid (eng; Untimely). I næste tidsperiode – nr. 9 (2024-2043) – er det stjerne nr. 9, der er nutidig, stjerne nr. 1, der er nær fremtid og stjerne nr. 2, der er fjern fremtid.

Den nuværende 180 årige cyklus startede, som nævnt, i 1864 og er opdelt i ni perioder af hver 20 års varighed. Disse er 1: 1864-1883, 2: 1884-1903, 3: 1904-1923, 4: 1924.1943, 5: 1944-1963, 6: 1964-1983, 7: 1984-2003, 8: 2004-2023, og endelig 9: 2024-2043.

Påvirkningen fra en stjerne afhænger af om den er i tid eller ikke i tid. Påvirkningerne ændre sig ikke i styrke ud fra om en stjerne er det ene eller det andet. Stjernernes energimæssige styrke ændre sig ud fra forholdet nævnt nedenfor, nemlig sammenhængen mellem stjernernes numre og de ni tidsperiode-numre. Den ændring som i tid eller ikke i tid gør ved en stjernes påvirkning er derimod at ændre dens karakter radikalt. Ses eksempelvis på stjerne nr. 3 er den i dens grundlæggende natur ugunstig, men når den er i tid påvirker den med held, lykke, fremgang og velstand. Et andet eksempel er stjerne nr. 1, som i dens grundlæggende natur er gunstig, men når den er Ikke i tid påvirker den med trusler om skilsmisse, død og isolation. Ergo er det væsentligt at være opmærksom på om en stjerne er i tid eller ikke i tid. I indeværende tidsperiode er det som nævnt stjernerne 8,9 og 1, der er i tid.

Vært / gæst princippet

Du har sikkert bemærket at i oversigten optræder eksempelvis kombinationen 1-9, mens kombinationen 9-1 ikke er nævnt. Dette af den simple grund at tolkningen er den samme i begge tilfælde. Der er dog forskel på de enkelte stjernes betydning afhængig af det spørgsmål, der bliver stillet. Den stjerne, som har størst betydning er – naturligt nok – den stjerne, der er mest relevant for det spørgsmål, der stilles. Eller den problemstilling, der søges løst.(Bjerg-serien: Helbred og familie. Vand – serien: Velfærd, formue. Tids-serien – relateret til bygningens konstruktion.)

Stjernernes energimæssige styrker

Alle stjernernes energi, hvad enten denne er gunstig eller ugunstig varierer i styrke som vist nedenfor. En stjernes energi er meget stærkere når den er Wang eller Sheng, end når den er Tui. En stjerne, der er Si eller Sha kan ikke forventes at give dens positive energier til det sted hvori den findes.

  • Lykkebringende – Wang. Indtræffer når stjernes nr. er samme nr. som nuværende periodenr.
  • I vækst (stærk energi) – Sheng. Indtræffer når stjernes nr. er samme nr. som den næste periode, eller en efter den
  • Aftagende – Tui. Indtræffer når stjernes nr. er samme nr. som forgående periode
  • Død – Si (eller Ssu). Indtræffer når stjernes nr. 3,4 og 5 er Si i periode nr. 7 / Stjerne 2 og 6 er Si i periode nr. 8.
  • Destruktiv – Sha. Indtræffer når stjernes nr. 2 og 3 er Sha i periode nr. 7 /Stjerne 3, 4 og 5 er Sha i periode nr. 8.

 

Feng shui Flying Star