Feng shui i soveværelset

Alle de steder hvor vi opholder os i længere tid kan vi tage feng shui principperne i anvendelse. De finder deres konkrete udtryk alt afhængig af om vi benytter dem i vores hjem, på kontoret eller i haven mv. men der er tale om de samme overordnede ideer.

Dog for soveværelset er interessen som regel omkring de seksuelle aspekter. hvorledes vi kan benytte feng shui til at styrke vores kærlighedsliv, få god elskov. Hvilket da også er fokus for nærværende. Ønsker du at læse om de mange andre overvejelser du kan have når feng shui benyttes til boligindretning så få overblik ved at kigge på navigationsbjælken til højre.

feng-shui-bed-01

 

Det perfekte soveværelse

Feng shui er ikke smagdommer. Feng shui er ganske ligeglad med om din sengkoster en mindre formue eller er fundet på et loppemarked. Feng shui er også ganske ligeglad med om du har massevis af ting i dit soveværelse eller om det er ganske spartansk. Det er dog vigtigt at du har styr på dine ting, at du ejer dine ting og har bundet gode energier heri. Ellers er det frem med den helt store fejekost og få ryddet op i dit rod.

Er dit soveværelse således at du selv synes det er hyggeligt og velfungerende, ja så er det god feng shui. Det hele drejer sig i al sin enkelhed om at få energierne omkring din person til at føle sig godt tilpas – og det gør de kun hvis du føler dig godt tilpas. Jo bedre du bliver til at lytte efter dit inderste, jo nemmere bliver det for dig at finde frem til din egen stil og smag, hvilket er den helt rigtige og virkelig gode feng shui.

Omend ovenstående betragtninger er ganske sande, så leder de dog også til nogle problematikker, som hurtig kan bringe dine feng shui dispositioner på afveje. For hvad der er god energi for den enkelte er jo individuelt. Og således får vi opskrifter på hvorledes man bedst kan indføre feng shui i fx. soveværelset, som peger i retningen af netop det som feng shui ikke er – nemlig designforeskrifter, blandet med ganske åbenlyse ideer til hvorledes man skaber et godt indeklima og indretter sig praktisk.

Man kan naturligvis argumentere for at det vel egentlig ikke er så vigtigt at skelne imellem indretningstips, praktiske forslag og så feng shui. Hvis sammensuriet virker er det vel det vigtigste.

 

feng-shui-bed-02

 

De almene råd

Ideen om et perfekt feng shui soveværelse kan bringe forskellige billeder til forskellige mennesker, men de vil alle have én ting til fælles – glæde og drømme som nøgleordene. I et godt feng shui soveværelse vil hver genstand afspejle den klare hensigt om kærlighed og afslapning.

Et godt feng shui soveværelse er et soveværelse, der fremmer en harmonisk strøm af nærende, levende og sensuel energi. Et godt feng shui soveværelse er et soveværelse, der inviterer dig, lokker dig ind, ophidser og beroliger på samme tid. Et godt feng shui soveværelse er sjovt og behageligt at være i, uanset om du er der for en hurtig lur, en godnat søvn, eller lidenskabelig kærlighed!

Ingen tv, computer eller træningsudstyr
Slip fjernsynet, computeren eller træningsudstyret i dit soveværelse. Den gode feng shui soveværelse energi er ødelagt, når disse ting er til stede i dit soveværelse. De bringer energier som stress og  arbejde og er hovedsagelig en distraktion og dårlige nyheder for dit forhold.

Luftkvaliteten i dit soveværelse
Åbn vinduerne ofte eller brug en god luftfilter til at holde luften i dit soveværelse frisk og fuld af ilt. Vær opmærksom på kvaliteten af ​​luften i dit soveværelse. Du kan ikke have god feng shui i dit soveværelse, hvis luften du trækker vejret er forældet og fuld af forurenende stoffer.

Vær praktisk i din indretning
Hvis muligt er det bedst med let tilgængelig fra begge sider. Et godt sengebord til hver enkelt er også et hit. Ligeledes adgang til stikkontakter til opladning af diverse. Sådanne praktiske foranstaltninger er med til at skabe harmonisk feng shui energi. Det er en god ide med flere niveauer af belysning i dit soveværelse, eller brug en lysdæmper til at justere energien i overensstemmelse hermed.

Rent og ordentligt
Hold dit soveværelse rent og organiseret vil yderligere skabe en følelse af fred og ro i dit soveværelse.

 

feng-shui-bed-03

 

Feng shui indretning soveværelse

Rådet fra feng shui er mal dit soveværelse i sart rosa og så kører det hele på skinner! Hvilket egentlig er ganske sandt, men det er dog blot en del af sandheden. Vil du virkelig gerne forstå hvad som feng shui rådgiver dig til med hensyn til indretning af et soveværelse er det et sammensurium af tre faktorer.

i – Indretning ud fra din person

Ifølge feng shui – og kinesisk astrologi og alle andre spirituelle begreber – er du tilknyttet nogle energier. Disse har du igennem dit kinesisk dyretegn, dit navn, din vægtfordeling af de fem elementer, dit Kuatal, mv. Når feng shui prøver at rådgive dig som individ er det er forsøg på at matche de energier som du rummer med de energier omkring dig som bedst kan hjælpe dig. Subsidiært beskytte dig imod de energier som er dårlige for dig.

Ræsonomenterne der laves er således at man sammenligner dine energier og deres tilhørende energivibrationer, karakteristika, med alting omkring dig – mennesker, kompasretninger, farver, etc. Dette leder eksempelvis til at du anbefales at opholde dig mest i bestemte områder i din bolig, undgå andre, arbejde og sove med hovedet i retning af dine gunstige kompasretninger etc.

  • Vil du vide mere herom så udregn dit Kuatal via vores kalkulator.
  • Eller kig på feng shui og de otte livsområder.

feng-shui-bed-04

 

II – Indretning ud fra boligen

Hvor man i ovenstående tog udgangspunkt i din person tager man her udgangspunkt i boligen. Dette kan også være et enkelt rum. Pointen er blot at udgangspunktet er selve bygningen, de enkelte værelser, mere end det har noget med husets beboere at gøre. Her er det således den ideelle placering der fokuseres på. Og da den sjældent er optimal arbejdes der med hvorledes man alligvel kan gøre således at de gode energier strømmer hertil – subsidiært beskytte imod de energier.

Ræsonomenterne der laves er at kigge på rummets placering i forhold til de fire verdenshjørner, samt om andre udefra kommende energier kan hhv. være gode eller dårlige. Eksempelvis kigges på udsigten fra dit vindue i soveværelset. Hvis der peger noget skarpt eller noget langt og lige, hen imod dine vinduer er du udsat for dragens dræbende åndedræt, hvilket er dårligt for din nattesøvn, dit sexliv etc.

  • Vil du vide mere herom så kig på Formskolen.
  • Eller tag en virtuel feng shui rundtur i København og se feng shui principper i praksis.

 

feng-shui-bed-05

III – Indretning ud fra Chi energien

I Feng Shui arbejder man med at energien Ch’i kan lide en bolig hvor der er rent og ordentligt. Ch’ien kan lide harmoni, skønhed, renlighed og balance. Chien vil tabe fart og til sidst stagnere hvis den kommer forbi mange områder hvor der er støvet, beskidt, rodet, eller slet og ret ikke nogen udgang andet end der hvor den kom ind. Enhver blindgyde er meget dårlig for Chi’en, der kan lide at bevæge sig med ynde langs runde bløde former. Også hulrum bagved møbler får Chi’en til at stagnere – faktisk de steder i hjemmet hvor nullermænd normalt samler sig. Her kan du være sikker på at energien Chi har problemer.

  • Vil du vide mere så kig på afsnittet om feng shui remedier.

 

Stil spørgsmål om Feng Shui

Stil lige så mange spørgsmål du har lyst til om Feng Shui
Det er nemt – Stil et spørgsmål

 

feng-shui-bed-06

Feng shui fif til fremmelse af kærlighed: Alting bør være i par – to stole,  to billeder, etc.