Feng Shui – Black Hat Sect

Black Hat Sect Skolen, er en moderne version af feng shui, som er udviklet og promovere af Thomas Lin Yun, USA, siden 1986. Retningen er sammensat af Formskolen, Tibetansk Buddhisme, Taoisme og Symbolsk feng shui. Udgangspunktet er en  simplificeret udgave af Bagua’en (PaKua’en).

Udøvere af denne skole fortolker Feng Shui gennem “Bagua” og så “se” Feng Shui gennem otte livssituationer …

baseret på Master Lin Yuns fortolkning af Bagua’s “otte menneskelige livssituationer”.

Det er let identificeret ved den måde, det klassisk refererer til en “livssituationssektor” og forbinder dette med et fast område i hjemmet.

For eksempel: Black Sect Feng Shui refererer til et velstandsområde, et forholdsområde, et berømmelsesområde, et karriereområde, et vidensområde, et hjælpsomt område, et børneområde og et familieområde i en bygning. Disse områder er derefter holografisk overlejret over gulvplanen og hvert værelse i bygningen, så tolkes de efter indgangen til rummet.

Selvom disse “livssektorer” er afledt af den oprindelige ‘himmelsekvens’ af trigrammerne og Lo Shu Diagram (som er grundlaget for Feng Shui og Lo Pan Compass), er der i denne Feng Shui-fortolkning ingen forbindelse til de 8 vigtigste retninger, typen af ​​Chi, der kunne komme fra disse retninger, og der er ikke brug for Lo Pan kompasset eller noget kompas for den sags skyld.

Black Sect-tolkningen genkender ikke lovende og inauspicious retninger og anerkender heller ikke aktivt eller dårlig Chi inden for miljøet.

Fordi Black Sect Feng Shui ikke indeholder retningsbestemte påvirkninger af Chi, har Master Lin Yuns fortolkning af de otte “livssituationer” “faste positioner” inden for Feng Shui-arrangementet. Så i alle situationer er døren placeret fast langs ‘Bagua Grid’ ‘kendskab’, ‘karriere’ eller ‘hjælpsomme’ område, bagua-nettet er superpålagt over grundplanen. Derefter identificeres rummets sektorer i henhold til ovenstående (venstre) rækkefølge.

 

 

DE 6 KRITISKE FORSKELLER MELLEM KLASSISK FENG SHUI OG WESTERN BLACK FENG SHUI | KONFESSIONER AF EN FORMER BLACK HAT PRACTITIONER
Af Kathryn Weber

Der er meget forvirring omkring feng shui, med meget af forvirringen centreret omkring retninger. Den mest almindelige type feng shui praktiseres i Amerika, og meget af vest, hedder Black Hat Sect. Det kaldes også nogle gange Western feng shui. Den type, der praktiseres i Asien, kaldes traditionel eller klassisk kinesisk feng shui.

Hver har sine egne fordele og ulemper.

Begge former bruger den samme bagua og fem elementer, med den eneste forskel er, at den klassiske kinesiske tradition justerer bagua med den faktiske kompasretning af hoveddøren, hvad enten det er øst, nordvest eller syd. I modsætning hertil justerer Black Hat bagua ved forsiden og bagsiden af ​​huset, med forsiden altid nord og syd modsat.

Her i USA er Black Hat den foretrukne metode på grund af hvor let det er at anvende – fronten er altid nordpå, og bagsiden til venstre er altid rigdomshjørnet, og den bageste højre er altid romantikretningen uanset de faktiske kompasretninger . Black Hat feng shui betragtes ofte som mere åndeligt orienteret mod klassisk feng shui. Det er ulempe, at det ikke tager højde for unikke kompasretninger eller tid og dens indflydelse.

Klassisk kinesisk feng shui begynder at fange i USA, især som flere asiatere indvandrer til Amerika og fra den stigende interesse og investering, der kommer fra kinesiske virksomheder. Asiatiske familier søger bestemte hjemlige funktioner, der betragtes som gode feng shui i klassiske termer, hvilket gør deres popularitet stigende og flere boliger bliver bygget med feng shui overvejelser taget i betragtning. Black Hat anbefaler også vand springvand og planter i soveværelser, hvor dette er helt tabu i klassisk kinesisk feng shui, som det er ved at bruge et bagua spejl overalt.

Lad os se på seks kritiske forskelle i feng shui.

1. Front er altid nord, bageste er altid syd. Virkelig?

Dette er nok den største forskel. Når du lige er begyndt med feng shui, vil du ofte bruge denne metode, fordi det er så nemt at anvende. I klassisk kinesisk feng shui tager du hensyn til de faktiske retninger ved at bruge et kompas til at bestemme dit hjem unikke retninger.

Så hvis dit hus vender mod sydvest, så bevæger du sydvest til frontcentret og så er syd til venstre og vest er til højre (som du er huset). Mens Black Hat i det væsentlige bruger det samme kort til hvert hus, indeholder den klassiske kinesiske feng shui nuancer, der følger med at arrangere baguaen i henhold til dit hjems individuelle retninger – hvad enten det er sydøst, sydvest, nord eller øst – og den måde, der påvirker dine energier .

2. Spejl, spejl på væggen – undtagen her.

Begge former for feng shui som spejle, men er ikke altid enige om, hvordan man bruger dem. Black Hat anbefaler at bruge spejle bag en komfur til at “fordoble” mængden af ​​mad, der fremstilles. Dette kan være problematisk ud fra et klassisk feng shui synspunkt, fordi det fordobler brandenergien. En lille ild er en god ting, men for meget kan brænde huset ned. Brand kan nemt gå ud af kontrol og kan forårsage argumenter, skader og manglende evne til at holde fast på penge, for ikke at nævne at være farlig.

3. Nogle gange er der ingen kur.

Dette er også en væsentlig forskel mellem sort hat og klassisk kinesisk feng shui. I Black Hat kan du “helbrede” problemer, hvor som i klassisk du normalt kun kan afhjælpe dem og forsøge at holde dem i skak.

Når der er et problem, gør du dit bedste for at løse det, men som et rapsdyr er der normalt ikke en kur – du forsøger bare at håndtere det bedste du kan og undgå at stimulere energien, så det ikke påvirker dig. Klassisk feng shui har også et meget bredere udvalg af forstærkere – fra kongeskaller til mystiske knuder, mønter og velstandsvaser.

4. Røde konvolutter, nogen?

Røde kuverter er lovende at være sikre på. De hedder hong bao, og de ses mest på månens nytår, der gives frit med penge inde, især for børn. Ofte vil udøvere af Black Hat anmode om betaling i tre røde konvolutter, som kan opfattes som et mystisk element. En klassisk feng shui konsulent vil ikke bede om denne type betaling, og vil tage betaling på den måde, det er lettere for kunden.

5. Badeværelser er ikke helligdomme.

I klassisk feng shui betragtes badeværelser som noget der presser ned held. Som sådan bør de ikke gøres til feng shui helligdomme med blomster, planter, stearinlys og masser af dekoration. I Black Hat bliver badeværelserne ofte forbedret med alle slags aktivatorer, såsom springvand og blomster.

I klassisk feng shui betragtes badeværelser typisk som det sted, hvor affald elimineres, så planter bør ikke placeres her for symbolsk “vokse i affald”, og at vandet her dræner vand, der ikke har nogen velstandsværdi. Afløb anbefales til b

 

Afløb anbefales at tilsluttes altid i Black Hat, hvilket altid er praktisk, mens klassisk feng shui simpelthen anbefaler, at badeværelsesdøren altid lukkes.

6. Tid, det ene element kan ingen undslippe.

Tid er den vigtigste forskel mellem de typer af feng shui. Black Hat centrerer omkring “placering”, mens klassisk feng shui forstår, at stedet er i forhold til tiden – ligesom vi er underlagt tidskiftet. Tiden er en meget vigtig konstruktion af klassisk feng shui. Med andre ord kan du ikke bare “feng shui og glemme det.”

Feng shui er en dynamisk levende energi, der skifter og ændres med måneder og år. Derfor er der så meget vægt på den årlige feng shui, at detaljer om hvert år – hvad enten det er en hane, en hund eller en vildsvin – spille en rolle i de energier, der opstår i løbet af året, og det virker anderledes på dit hjem, du og alle i dit hjem.

Sandelig tilståelse

Da jeg startede som feng shui-udøver, begyndte jeg med Black Hat, fordi det var den eneste information, der var tilgængelig i 1988, som jeg kunne finde. Selvom det var let at anvende, hjalp det mig med at få nogle resultater, men andre resultater undgik mig. Ikke kun det, men jeg havde faktisk nogle meget dårlige resultater fra nogle af Black Hat’s anbefalinger. Jeg brugte spejlet bag min komfurteknik, og min mand og jeg hævder, at der ikke var nogen morgen. Jeg hang også op med et bagua spejl, der pegede mod en irriterende nabo.

Det var det øjeblik, jeg forlod Black Hat for evigt.

Denne nabos hund angreb mig, slog mit ben og bragte min mands hænder og håndled, hvilket gør os begge mister meget blod i vores indkørsel – det samme sted, som baguaen pegede mod. Det var en grusom og traumatisk scene, der involverede nyhedshelikoptere, ambulancer og mange måneder til at helbrede og komme tilbage til det normale. Jeg har siden lært et bagua-spejl sender ud så meget negativ energi til dig, og det gør det til hvem det er rettet mod, og derfor bør det aldrig bruges, undtagen i de mest dystre forhold. Så snart jeg limpede tilbage i huset fra hospitalet, rev jeg den bagua ned og har aldrig brugt en siden siden.

Det var da jeg besluttede at lære klassisk feng shui og gå i udlandet til træning, og når jeg gjorde det, var resultaterne forbløffende – og i stedet for at blive lagt i skade – blev jeg fjernet fra det.

Vil du få resultater fra Black Hat feng shui? Meget muligvis. Du har omkring 30% chance for at få det rigtigt.

Kan du blive såret af det? Utvivlsomt. Hvis du sætter de forkerte forbedringer på de forkerte steder, kan du ende med alvorlige problemer – som at tilføje ild i nordvest hjørnet, fordi det er modsat forsiden af ​​huset. Dette kan medføre, at brødskriveren bliver alvorligt skadet gennem sygdom, tab af job eller fordi han bare rejser op og forlader. Og det er bare begyndelsen.

Jeg elskede Black Hat feng shui; det var hvordan jeg kom i gang. Man kunne sige, at det var mit “gateway drug” til den mere nuancerede klassiske feng shui.

Problemet var, at jeg fandt ud af Black Hat og havde brug for mere dybtgående forståelse i forhold til en cookie cutter tilgang, som alle brugte på hvert hus hele tiden, uanset hvem de var, hvilken retning deres hus stod overfor osv.

Det er meget som at blive ordineret aspirin af din læge, uanset hvad din lidelse er – fantastisk til hovedpine eller mild muskelbelastning – men ikke at gøre knebet for en knækket knogle eller indgroet tånegle. Du har brug for en specifik behandling for et specifikt problem. Det var hvad klassisk feng shui gav mig: et arsenal af forståelse og værktøjer til at løse et utal af problemer for et utal af huse, retninger, mennesker og alle tager tid i betragtning. Vi lever ikke i et vakuum, så jeg så ingen grund til, hvorfor feng shui enten skulle.