Bazhai Feng Shui – Kompasretning Sheng Chi

Klik og læs om de otte kompasretninger

SHENG
CHI
FU
WAI
TIEN
YI
NIEN
YEN
CHUEH
MING
LUI
SHA
WU
KWAI
HO
HAI

 

kompas-gunstigKompasretning
Sheng Chi

Sheng Chi betyder “skabelse af åndedræt” og er en af de de fire gunstige kompasretninger. Det er fra denne retning, og i de områder som denne retning dækker over i din bolig, at du modtager god energi, der hjælper til at tiltrække stor fremgang, rigdom og lykke. Da der her er tale om positiv energi, der hjælper dig skal du dels gøre det let for denne energi at komme til dig.

Faktisk bør du ligefrem opmuntre, lokke energien til at komme til dig. Og dels skal du beskytte den Sheng Chi energi, som allerede er i din bolig. Generelt bør Sheng Chi området ligesom de andre tre gunstige områder være pænt, ryddeligt og rent for at fremme energierne.

Du drager optimal nytte af den positive
hjælpsomme Sheng Chi energi hvis:
 • Du placerer dit skrivebord og din PC så de har front mod denne retning.
 • Du arbejder så du har front mod denne retning.
 • Din hoveddør vender mod denne retning.
 • Dit soveværelse og arbejdsværelse ligger i denne sektion af huset.
 • Du sover med dit hovede vendt i denne retning, vil du tiltrække velfærdsenergierne mens du sover.
 • Du, i den del af boligen hvori Sheng Chi energien opholder sig, placerer et akvarium med 2 guld og 1 sort fisk, eller 6 guld og 1 sort fisk. Dette er de bedste kombinationer. Du skal iøvrigt ikke blive ked af det når en af fiskene dør. Dette anses blot for at være udtryk for at fisken har absorberet dårlig energi, som kom din vej. Skift dog hurtigst muligt fisken ud med en ny.
 • En statue af en leende Budda med front mod Sheng Chi vil også give fremgang.
 • Ligeså vil alle velfærds symboler og -ting styrke området. Et eksempel herpå er en lille skål med penge.
 • Et andet feng shui remedie, der bruges til at tiltrække rigdom er en frø. Gerne en “feng shui” frø, der er udformet så der kan placeres en mønt i dens mund.
 • Et modelskib – gerne rigt udsmykket med guld og glimmer – kommende sejlende FRA denne retning vil styrke.
 • Generelt anses en del dyr i Feng Shui – især de fem dyr; dragen, tigeren, føniksen, skildpadden og slangen – for lykkebringende og er yndede motiver, som man ofte finder på diverse – især kinesiske – kunstgenstande, herunder skærme, malerier, vaser og skulpturer. Til at stimulerer Sheng Chi energien anses især den røde drage og fuglen føniks at være virkningsfulde, hvorfor det anbefales at have udsmykninger med disse to lykkebringende figurer i den del af boligen hvori Sheng Chi energien opholder sig.
 • Du placerer bambuspinde i vand, der får lov at slå rod og gro vil du styrke de tre elementer vand, træ og luft. Dette vil hjælpe til generelt at skabe harmoni i området til glæde for Sheng Chi energien.
 • Farven rød er god i dette område. Dette til såvel vægge, dekorationer, møbler, gulve, stearinlys etc.
 • Du kan hænge en Pa Kua op for at beskytte området ligesom du kan anbringe en enhjørning i området for at beskytte din velfærd.
 • Friske blomster er også altid godt i de fire gunstige områder. Også silkeblomster kan benyttes. Undgå tørrerede blomster.

 

Dine kompasretninger

Hvis du laver de vigtige ting i dit liv i de områder / de rum / de kompasretninger, som bedst understøtter disse gøremål vil Feng Shui energierne hjælpe dig, og du vil have lettere ved at opnå succes, resultater og fremgang. Du finder ud af hvilke hvilke fire gunstige og fire ugunstige kompasretninger, der er knyttet til dig ved først at udregne dit KUA tal, og derefter se hvilke kompasretninger, der er knyttet til dit Kuatal.

 

Kua Sheng
Chi
Fu
Wai
Tien
Yi
Nien
Yen
Chueh
Ming
Lui
Sha
Wu
Kwai
Ho
Hai
1 Sydøst
Nord
Øst
Syd
Sydvest
Nordvest
Nordøst
Vest
2 Nordøst
Sydvest
Vest
Nordvest
Nord
Syd
Sydøst
Øst
3 Syd
Øst
Nord
Sydøst
Vest
Nordøst
Nordvest
Sydvest
4 Nord
Sydøst
Syd
Øst
Nordøst
Vest
Sydvest
Nordvest
6 Vest
Nordvest
Nordøst
Sydvest
Syd
Nord
Øst
Sydøst
7 Nordvest Vest Sydvest Nordøst Øst Sydøst Syd Nord
8 Sydvest Nordvest Nordøst Vest Sydøst Øst Nord Syd
9 Øst Syd Sydøst Nord Nordvest Sydvest Nordvest Nordøst

 

Stil spørgsmål om Feng Shui
Det er nemt og gratis – Stil et spørgsmål

 
fengshui-chi-07