Betydning
Tal nr 666

Oprindelsen til at tallet 666 siges at være ”djævlens tal” finder vi i kap 13 i Åbenbaringen.

Denne skrev af apostlen Johannes i år 95, mens han var fange på den græske ø Patmos. Netop omkring dette tidspunkt sker der på foranledning af den romerske kejser Titus Flavius Domitianus en voldsom forfølgelse af de kristne, da de nægtede at tilbede kejseren som en gud. Dette skulle ifølge nogle historikere have gjort at Johannes, skrev sin bog i en meget indviklet og forvirret form, og den senere tolkning af Åbenbaringen, som at den skulle fortælle at 666 er djævlens tal, anses således for at være en fejlfortolkning.

I stedet menes at 666 henviser til den numeriske værdi af de hebraiske bogstaver for Nero, den berygtede romerske kejser, der mere end Domitianus, havde eskaleret ud i forfølgelser af de kristne.

Nero var søn af Caligula – den første romerske kejser, der åbenlyst lod sig dyrke som gudekejser og krævede Senatets underkastelse. Da Nero kom til magten, fortsatte han i sin fars fodspor og krævede at blive dyrket som ”gud”. De kristne som nægtede var en torn i øjet på Nero og Roms brand år 64, som udslettede en tredjedel af byen, gav Nero den undskyldning han ventede på.

De kristne fik skylden og blev i de følgende århundrede kraftig forfulgt. Det bæst eller uhyre, som apostlen Johannes, refererer til i kap 13 i Åbenbaringen, menes således at være kejser Nero, eller kejser Domitian, der af kristne blev anset for ”den genkomne Nero”. Men ideen om at det store onde dyr i Åbenbaringen er Lucifer, havde slået rod og op igennem historien ser vi talrige eksempler på at tallet 666 forbindes med Satan.

Numerologi
Betydning tal nr. 666

I numerologi beskæftiger man sig med tallene 1-9, samt de to mestertal 11 og 22. Tal nr. 666 benyttes ikke i din numerologiske profil, dit numeroskop.

 

TALLENES BETYDNING
1 2 3 4
5 6 7 8
9 11 22 888
13 108 666
Klassiske
Læs mere
Indtryk
Læs mere
Motivation
Læs mere
Livslektie
Læs mere
Fødselsdag
Læs mere
Udtryk
Læs mere
Pythagoras
Læs mere
Livsperiode
Læs mere