Feng Shui remedier – Bambus

Feng shui antager at bambus bringer vækst, fremgang, lykke, succes og rigdom. Hvilket er helt naturligt når man skelner til at bambus er en af de hurtigst voksende planter på kloden. Bambus kan gro op til én meter om dagen!, kan blive over 30 m høje og med diameter på op til 30 cm. På grund af sin hurtige vækst, styrke og udholdenhed, samt evnen til at blomstre hele året rundt, symbolisere bambus i feng shui også lang levetid.

Bambus har været brugt i Asien i flere tusinde år. De nye bambus skud bruges i madladningen. Fuldvoksne stammer bruger man i byggeri, til møbler, til fremstilling af legetøj, musikinstrumenter, etc. I Østen har bambus traditionelt været brugt til fremstilling af en bred vifte af dagligdags redskaber, som skærebrætter, spisepinde, kurve, etc.

Feng shui Bambus

Bambus er et kinesisk symbol på retskaffenhed og et indisk symbol på venskab. Bambus spiller også en vigtig rolle i den konfucianske filosofi, hvor bambus sammen med blomme, orkidé og krysantemum, udgør de fire årstider. Bambus er også vigtig i buddhismen. Da buddhismen forbyder dyremishandling, blev kød og æg tidligere ikke tilladt i kosten. Bambusskud blev et nærende alternativ, og bambusskud er en traditionel ret på det kinesiske middagsbord. I Japan beskytter bambus skov rundt om Shinto templet mod det onde, og mange buddhistiske templer har bambus lunde.

Feng shui benytter forskellige remedier til at – tiltrække den gode Ch’i – bortlede den uønskede Ch’i – hjælpe Ch’ien i gang de steder, hvor der er fare for at den stagnere – og bremse den de steder hvor der er fare for at den accelerer og bliver for kraftig. Disse remedier kan benyttes alle steder; hjemmet, haven, kontoret, bilen etc. Når man i feng shui benytter bambus, er dette ofte for at fremme, stimulere chi energien. Altså de steder hvor man gerne vil have den til at være livlig – fx. omkring kasseapparatet i en butik!

 

fs-remedier-bambus-02

Feng Shui anser bambus for at bringe rigdom og vækst

Her får du en oversigt over de mest populære feng shui remedier, der benyttes til at – tiltrække den gode Ch’i – bortlede den uønskede Ch’i – hjælpe Ch’ien i gang de steder, hvor der er fare for at den stagnere – og bremse den de steder hvor der er fare for at den accelerer og bliver for kraftig. Disse remedier kan benyttes alle steder; hjemmet, haven, kontoret, bilen etc.

FENG SHUI REMEDIER

fs-remedier-lille-coins fs-remedier-lille-coins-svord fs-remedier-lille-vand fs-remedier-lille-buddha
Lykkemønter Pengesværd Vandbassiner, vand Buddha figurer
fs-remedier-lille-krystal fs-remedier-lille-klokke fs-remedier-lille-farver fs-remedier-lille-spejl
Prismer og krystaller Klokker Farver Spejle
fs-remedier-lille-rogelse fs-remedier-lille-blomster fs-remedier-lille-bambus Feng Shui Sha Chi
Røgelse og duftlys Blomster og planter Bambus Sha chi modtræk
fs-remedier-lille-fisk fs-remedier-lille-fro fs-remedier-lille-mandarin fs-remedier-lille-dyr
Fisk Frøer Mandarinænder Dyr
Feng Shui remedie Vinkende Feng shui remedie statue Feng Shui remedie bevægelse Feng shui lys og belysning
Den vinkende kat  Statuer  Ting, der bevæger Lys 
Feng shui amulet      
Amuletter      

 

Energien Chi