Feng Shui remedier – Røgelse og duftlys

Røgelse er en fællesbetegnelse for en række stoffer, der når de afbrændes skulle virker rensende, medicinske og bevidsthedsudvidende. Røgelser anvendes til at kommunikere gennem tracendens, rensning af krop, sjæl og fordrivelse af negative svingninger i omgivelserne.

Nogle røgelsesblandinger består af tørrede og fintskårne urter, træ og rødder, andre af harpiks og balsam som små kugler eller krymmel. Røgelser kan være blandinger, men de kan også bestå af en enkelt type røgelse. Ingredinser i røgelse kan eksempelvis være muskat, nellike, enebærblade, fyrrenåle, kamfertræ, medicinske urter og rødder etc. De bedste røgelser er helt uden syntetiske tilsætningsstoffer og farve.

Feng shui røgelse

I Feng Shui sammenhænge er de røgelser, der er lavet specielt til dette formål naturligvis de mest interessante. Men det er så sandeligt også omfattende. Man kan finde røgelse, til stort set alle formål. Populær er især det røgelse, der understøtter de fem elementer.

En lille advarsel – noget røgelser kan give store sodskader ret hurtigt – så vær varsom med at benytte røgelse du ikke kender i forvejen. Forskning viser i øvrigt at den brændende substans afgiver psykoaktive stoffer, som er gode for menneskets hjerne og kan lindre angst og depression. Mange typer røgelse er baseret på en gummiagtig harpiks fra træer i Boswellia-familien, som har været brugt i mange kulturer igennem tusindvis af år til blandt andet parfume, forebyggende medicin, sårheling og balsamering.

På trods af forskernes opdagelser er det dog ikke nødvendigvis sundt at indånde store mængder dampe fra røgelse. Undersøgelser har vist, at store mængder brændende røgelse i kirker og templer gør, at luften kan blive mere forurenet end ved en tungt trafikeret motorvej.

Feng shui røgelse

Besøger du en butik som sælger røgelse vil du formentlig blive overrasket over det enorme udvalg af røgelse. Der tilbydes røgelse til stort som småt. Og røgelse specifikt rettet mod diverse. Du vil således kunne blive præsenteret for at denne duft opmuntrer til aktion og beslutsomhed – denne duft fremmer vitalitet – kreativitet, professionalisme, stabilitet, nærhed, intime relationer, etc.

Dette er på en måde ganske forkert og udtryk for en vestlig tilgang til spiritualitet. I vesten har vi travlt med at forbinde symptomer med årsager. Altså en direkte relation mellem indsats og resultat. Dette er langt væk fra en spirituel tankegang, der søger at kigge på helheder og anser det for tåbeligt at tro man kan koble årsag og virkning stringent og entydigt. Ifølge en spirituel tankegang kan røgelse hjælpe med at fremme noget. Men dette er blot et enkelt remedie, der må benyttes i sammenhæng med en overordnet indsats for at fremme det pågældende område.

Et andet remedie, som kan skabe behagelige dufte, der fremmer feng shui energierne er duftlys. Jasmin, myra, og lavendel er ofte populære, men der findes et rigfoldigt udvalg af duftlys. Duftlys er ganske almindelige stearinlys tilsat eksempelvis æterisk olier, som gør at de afgiver duft.

Feng shui røgelse

 

Her får du en oversigt over de mest populære feng shui remedier, der benyttes til at – tiltrække den gode Ch’i – bortlede den uønskede Ch’i – hjælpe Ch’ien i gang de steder, hvor der er fare for at den stagnere – og bremse den de steder hvor der er fare for at den accelerer og bliver for kraftig. Disse remedier kan benyttes alle steder; hjemmet, haven, kontoret, bilen etc.

FENG SHUI REMEDIER

fs-remedier-lille-coins fs-remedier-lille-coins-svord fs-remedier-lille-vand fs-remedier-lille-buddha
Lykkemønter Pengesværd Vandbassiner, vand Buddha figurer
fs-remedier-lille-krystal fs-remedier-lille-klokke fs-remedier-lille-farver fs-remedier-lille-spejl
Prismer og krystaller Klokker Farver Spejle
fs-remedier-lille-rogelse fs-remedier-lille-blomster fs-remedier-lille-bambus Feng Shui Sha Chi
Røgelse og duftlys Blomster og planter Bambus Sha chi modtræk
fs-remedier-lille-fisk fs-remedier-lille-fro fs-remedier-lille-mandarin fs-remedier-lille-dyr
Fisk Frøer Mandarinænder Dyr
Feng Shui remedie Vinkende Feng shui remedie statue Feng Shui remedie bevægelse Feng shui lys og belysning
Den vinkende kat  Statuer  Ting, der bevæger Lys 
Feng shui amulet      
Amuletter      

 

Energien Chi