Feng Shui remedier – Lyde og klokker

fs-remedier-klokke-forside

Ch’ien kan lide behagelige lyde. Skærende, ubehagelig støj gør Ch’ien uharmonisk. Man kan bruge vindharper, klokker eller lydene fra et indedørs springvand til at berolige Ch’ien. Behagelig musik kan også hjælpe. Man kan få massevis af indspilninger af klukkende små vandløb, vindens susen i træerne, havets brusen etc. Men når alt kommer til alt er det jo meget individuelt hvad man opfatter som behagelige lyde og hvad man opfatter som ubehagelige. Og den chi energi, der er omkring dig er påvirket af dig. Så hvad du opfatter som beroligende – om det så er rockmusik eller et lydspor med hvaler – ja så opfatter chi’en lyden på samme måde.

Tingsha bedeklokker, har været brugt af tibetanske buddhister i århundrede, som forberedelse til meditation. Når klokkerne slås sammen lyder en klar, ren, rensende lyd som kan fokusere sindet før og efter meditationen. Tingsha kan bruges til at udrense dårlige vibrationer fra boliger. Eller til at rense aura og chakra.

Velstandsklokke, som også er afbildet har en lyd, der menes at tiltrække lykke og godgørende energi. Klokken skaber en harmonisk atmosfære og fjerner negativ chi. Symbolsk forkynder lyden af klokker at der kommer velstand og gode nyheder.

fs-remedier-lyde-01

 

Vindklokker, også kaldet vindspil, fremstilles i utallige størrelser, varianter og materialer. Typisk er feng shui vindklokker lavet af bambus, da dette materiale – foruden at frembringe en blød rund lyd – også tillægges egenskaber som at fremme vækst, succes og lykke. Vindklokker i feng shui kan dog også være  afstemte jern- og stål vindklokkespil.

Vindspil og vindklokker er kendt fra meget langt tilbage i tiden, og stammer fra oldtidens Kina. Vindspil eller klokker blev tidligere brugt til at varsle om eller forudsige vejret. Når vindspillene eller klokkerne gav lyd fra sig, betød det forandring, og de var placeret sådan, at  en bestemt  lyd fortalte om vestenvind, mens en anden og østenvind og så videre.

Vindspil  varierer fra perfekt afstemt rør vindspil, over klingende vindspil til klokkespil,  til avancerede vindspil, der er fyldt med individuelle karaktertræk. Feng shui har ikke nogen lyd som foretrækkes mere end andre. Hvis du synes en bestemt lyd er rar, så er dette rigtigt for dig. Der findes ikke vindklokker, vindspil som er mere velegnet end andre, når det gælder feng shui.

Tværtimod kan man næsten sige. Det er nemlig således at Chi energien som feng shui arbejder på at harmonisere, ikke bryder sig om at blive åbenlyst manipuleret. En vindklokke, der alt for tydeligt har som sit primære formål at lokke med Chi energien vil således ikke virke. Faktisk kan Chi energien ligefrem forvandle karakter og blive ugunstig, turbulent, helt stillestående – eller på anden måde destruktiv – hvis den føler sig manipuleret.

Et vindspil behøver ikke have nogen feng shui betydning. Et vindspil kan sagtens anvendes hvis man blot  kan lide smukke toner i haven, mens vinden blæser mildt i træer og dermed også vindspil.

I Feng Shui arbejder man meget på at afbalancere de fem elementer – ild, jord, metal, vand og træ. Du bør derfor vælge at din vindklokke er i et materiale som er i underskud. Og her bør bemærkes at de fem elementer tillige er farver, lyde, former, etc. Således vil eksempelvis en vindklokke i trekantet form symbolisere Ild elementet. Du kan læse meget mere om de fem elementer og hvordan feng shui afbalancere disse i afsnittet om de fem elementer.

 

fs-remedier-klokke-05
Feng shui bambus vindspil

 

Rør vindspil – Vindspil af rør har en række toner baseret på længden og tykkelsen af rørene og materialet. Rør vindspil betragtes som et percussion instrument; nogle har en dyb resonans, og andre kimer med en lys klirre eller klingen.

Bambus vindspil – Bambus vindspil er fremstillet af den tørrede bambus stilk. De tørrede stilke er typisk mellem en halv og to tommer i diameter, og skæres til i varierende længder. Bambus vindspil er roligere end rør vindspil. Bambus stilke giver en blød ranglelyd når de rammer hinanden, i modsætning til den klokkelignende lyd af rør vindspil.

Muslinge vindspil – Muslinge vindspil er en anden mere stille type af vindspil, som er fremstillet ag muslingeskaller. Muslingeskallerne er i den ene ende ophæng i bøjlen, og giver en klikkende lyd, når de rammer hinanden ved vindens kraft.

Perle vindspil  – Perle vindspil giver en blødere lyd, nærmest en kimen, er perle vindspil. Glas, krystal eller keramik perler er meget egnede til udendørs brug. Perlerne kan være den primære komponent til klokkespil eller de kan sættes sammen med bambus, klokker, krystaller, muslingeskaller, redskaber og andre vindspil elementer.

Eklektisk vindspil – Eklektisk vindspil betyder, at de er sammensat af det bedste du ved. Hvis du for eksempel elsker havet, kan muslinger, rav og strandsten udgøre dit yndlingsvindspil. Det kan også være lavet med gamle redskaber, små kobjælder, keramikstykker, vintage smykker eller noget andet, som et småt nok til at dingle fra en blok af træ eller bøjle af lige hvad du vil.

fs-remedier-klokke-04
Feng shui Tingsha klokker 

 

Hvis du selv skulle få lyst til at prøve dig frem med lidt Feng Shui, så husk at energien Chi – som det hele jo drejer sig om – antages at kunne fornemme hvis der åbenlyst søges at manipulere med den. Det gælder om at benytte feng shui principperne på en sådanne måde at man ikke kan se at disse er anvendt! Eksempelvis er en have med sirligt revet grus, stenfrøer, granitlygter, bonsaitræer, et vandbassin med Koi Karper etc. meget godt i Østen, men det passer sjældent naturligt til en have i Danmark.

Ch’ien antages at være smart. Ganske vist kan du lokke den til dig ved brug af forskellige remedier, men hvis den ser noget som helt åbenlyst er anbragt for at skulle stimulerer den kan den “blive sur” og nægte at reagere derpå. Det gælder således om at indføre feng shui foranstaltninger på en måde, så man ikke umiddelbart kan se at man lever efter feng shui.

Det er således vigtigt at du husker på at Chi energien er smart og kan blive ret sur hvis den finder ud af at man sørger at manipulere for meget med den. Find derfor dit eget udtryk. Hvis man ikke umiddelbart kan se at du lever efter feng shui principperne har du gjort det helt perfekt!

 

fs-remedier-klokke-02
Dette vindspil kan kun hænge i et børneværelse eller i Østen

 

FENG SHUI REMEDIER

fs-remedier-lille-coins fs-remedier-lille-coins-svord fs-remedier-lille-vand fs-remedier-lille-buddha
Lykkemønter Pengesværd Vandbassiner, vand Buddha figurer
fs-remedier-lille-krystal fs-remedier-lille-klokke fs-remedier-lille-farver fs-remedier-lille-spejl
Prismer og krystaller Klokker Farver Spejle
fs-remedier-lille-rogelse fs-remedier-lille-blomster fs-remedier-lille-bambus Feng Shui Sha Chi
Røgelse og duftlys Blomster og planter Bambus Sha chi modtræk
fs-remedier-lille-fisk fs-remedier-lille-fro fs-remedier-lille-mandarin fs-remedier-lille-dyr
Fisk Frøer Mandarinænder Dyr
Feng Shui remedie Vinkende Feng shui remedie statue Feng Shui remedie bevægelse Feng shui lys og belysning
Den vinkende kat  Statuer  Ting, der bevæger Lys 
Feng shui amulet      
Amuletter      

 

Energien Chi

Feng Shui remedier til harmonisering af Chi