Feng Shui remedier – Vandbassiner, vand

Hvis der er områder hvor Chi’en stagnere kan man hjælpe den i gang igen f.eks. ved at placere levende ting og eller ting, der bevæger sig. Kineserne bruger hyppigt vand til at få Chi’en at bevæge sig. Eksempelvis i form af et akvarium eller et indedørs vandbassin.

I øvrigt anså man allerede for gammel tid vand foran boligen, for at være gunstig feng shui fordi vandet nærer afgrøderne og samtidig er en transportvej. Stillestående vand er på den anden side meget ugustig feng shui idet det helt bremser Chi’en.

fs-remedier-vand-al-01 fs-remedier-vand-al-02

 

I feng shui virker vandet  både ved de lyde det afgiver og ved dets strømning, bevægelse. Et perfekt eksempel på brug af vand til at stimulere Chi energien finder vi i Alhambra, Granada, Spanien. Over langt det meste af Alhambra kan man hører vandet sagte risle. Og måden hvorpå vandet flyder på kryds og tværs er med til at stimulere Chi strømningerne.

Et mindre heldigt eksempel på brug af vand og fontæner indendørs ses i de plastik konstruktioner, der fremstilles på samlebånd i Kina. Nuvel det er praktisk med plastik, når vi skal opbevare vand. Og ja, de små indbyggede pumper i disse indedørs feng shui fontæner, sørger for at holde vandet i bevægelse. Men anskaffer du dig sådan en tingeste, skal det være fordi du godt kan lide en indendørs plastik vandfontæne. Den gør ikke noget godt for din Chi energi.

Ifølge principperne i feng shui skulle vand, der befinder sig tæt på din hoveddør, repræsentere velstand. Din døråbning er et af de vigtigste områder i dit hjem, da det er selve Chi-munden  – stedet, hvor alle (gode) energier flyder ind. En feng shui vandfontæne inviterer velstanden indenfor i hjemmet og fjerner en stillestående energi.

Et akvarium fremmer også heldet. Mange hjem  i Kina er  designet med et indbygget akvarium ved hoveddøren for at sikre god feng shui energi! Du finder også akvarium i kinesiske butikker tæt ved kasseapparatet, beregnet på at stimulere Chi energien.

Hvis du ønsker at benytte vand til at stimulere Chi energien kan du vælge imellem mange løsninger. Du kan lave et bassin i haven, opstille et akvarium, eller et indedørs springvand, mv. For at dette skal være virkningsfuldt skal arrangementet placeres der hvor Chi energien er i fare for at stagnere, gå i stå. Du skal sørge for at vandet er i bevægelse. Og du skal benytte naturlige materialer.

FENG SHUI REMEDIER

fs-remedier-lille-coins fs-remedier-lille-coins-svord fs-remedier-lille-vand fs-remedier-lille-buddha
Lykkemønter Pengesværd Vandbassiner, vand Buddha figurer
fs-remedier-lille-krystal fs-remedier-lille-klokke fs-remedier-lille-farver fs-remedier-lille-spejl
Prismer og krystaller Klokker Farver Spejle
fs-remedier-lille-rogelse fs-remedier-lille-blomster fs-remedier-lille-bambus Feng Shui Sha Chi
Røgelse og duftlys Blomster og planter Bambus Sha chi modtræk
fs-remedier-lille-fisk fs-remedier-lille-fro fs-remedier-lille-mandarin fs-remedier-lille-dyr
Fisk Frøer Mandarinænder Dyr
Feng Shui remedie Vinkende Feng shui remedie statue Feng Shui remedie bevægelse Feng shui lys og belysning
Den vinkende kat  Statuer  Ting, der bevæger Lys 
Feng shui amulet      
Amuletter      

Energien Chi

 

Feng Shui remedier til harmonisering af Chi