Feng Shui remedier – Dyr

Generelt anses en del dyr i Feng Shui – især de fem dyr; dragen, tigeren, føniksen, skildpadden og slangen – for lykkebringende og er yndede motiver, som man ofte finder på diverse – især kinesiske – kunstgenstande, herunder skærme, malerier, vaser og skulpturer.

Enhjørningen, eller dragehesten som den undetiden kaldes i feng shui sammenhæng, anses for at være et fabeldyr med gode varsler. Énhjørningen symbolisere et langt liv, storhed, glæde, et godt afkom og visdom. Enhjørningen benyttes ofte til beskyttelse af ens formue.

Påfuglen er et symbol på værdighed og skønhed og anses for at være fremmende for ens karriere.

fs-remedier-dyr-skildpadde-01

Skildpadden – Et af de fem dyr i landskabsanalyse

De fem dyr

I analyse af landskabet benytter Form skolen, de fem dyr til finde hvilke feng shui principper, der er i kraft. De fem dyr skal her opfattes symbolsk. De dyr referer til bakker, landskabsformer m.v. Hvorvidt drager, tigeren m.v. anses for at være til stede, afhænger bl.a. af bakkers og bjerges form, af tilstedeværelse af vandløb, søer, floder, og deres form, retning, vandgennemstrømning etc.

For en feng shui ekspert er et landskab meget mere end blot bakker, bjerge, søer, træer etc. En feng shui ekspert vil eksempelvis kigge på bjergenes form og se efter hvilke tigerforme og hvilke drageforme, der findes. Kigge på hvilke placeringer, der er udsat for turbulent eller for kraftig Chi strømme. Kigge på hvilke placeringer, der har udsigt og hvilke, der ikke har, etc.

Skildpadden – Med sit stærke skjold karakterisere skildpadden beskyttelse, ly, sikkerhed. Dens position er bagerst, hvor den som et skjold sørger for sikkerhed, lang levetid stabilitet og frihed for angsten at blive angrebet bagfra. I landskabs feng shui symboliseres den sorte skildpadde ved en række bakker, som ideelt set bør være placeret bag ved en bolig eller et opholdssted. De tjener som beskyttelse mod den hårde nordenvind og repræsentere god feng shui ved at bidrage med et afgørende element i form af solid støtte.

Tigeren – I landskabs feng shui er den hvide tiger ideelt set placeret mod vest eller til højre for huset når man kigger ud af hoveddøren. Tigerbakker er altid mindre end dragebakker. En vigtig retningslinje i feng shui er, at tigeren ikke bør forstyrres eller vækkes, da dette kan forvandle den til et ondsindet dyr. Det er derfor vigtig at finde frem til tigerbakkerne og når dette er gjort, at sikre sig at der ikke anbringes nogen større bygning eller aktivitet på det sted. Højre side af huset bør også ideelt set være fredeligt og roligt. Veje på husets tigerside bør fx ikke være alt for befærdede. Det anses for tåbeligt at vækker tigeren, da man derved kan komme til at rette dens vildskab mod beboerne i ens hjem.

Føniksen – Fuglen Føniks repræsentere via sin flyveevne det at overskue komplekse sammenhænge fra oven, at kunne spejde i landskabet, både lige foran og langt væk. I landskabs feng shui er den røde fugl Føniks ideelt set symboliseret ved en lille høj foran hjemmet. Føniksen repræsenterer ildenergien i syd.

Dragen – Dragen kan ligesom føniksen flyve og er derved i stand til at overskue tingene fra oven. Den er placeret på vor venstre side. I landskabs feng shui ligger den grønne drage ideelt set mod øst eller til venstre for huset, når man kigger ud af hoveddøren. Det er dog ikke så vigtigt et krav som dens generelle forhold til de andre symbolske dyr. Dragerbakker er sædvanligvis højere end tigerbakker, og så længe de ligger til venstre for huset er symbolikken fuldkommen og gunstig.

Slangen – I centrum ligger slangen, på vagt, rolig og parat til at handle i et nu. Den er beskyttet af de fire dyr omkring sig men også i stand til at styre dem. Som en general i en hær kan den modtage information fra alle retninger og kan dermed trække på styrkens specielle formåen og give kommando til klog handling i rette tid.

fs-remedier-dyr-tiger-01

Tigeren – Et af de fem dyr i landskabsanalyse

Inspiration fra sagn og mytologi

Mange af de dyr som optræder i feng shui genfinder vi i kinesiske sagn og legender. Der findes således en række klassiske kinesiske eventyr, der på samme måde som H.C. Andersens eventyr – er mere end fortælling for fortællingens skyld. Her er underliggende pointer og formålet er at forklare og eksemplificere forskellige ting – som fx hvorfor det er farligt at sejle alene, eller hvorfor man skal tage sig i agt for vilde dyr i skoven.

De dyr vi finder i den kinesiske mytologi har næsten altid overnaturlige evner. De kan flyve, gøre sig usynlige, kan forhekse andre, etc. Især kendt er historierne om de otte udødelige. Du kan i NetSpirits e-bibliotek finde en lang række bøger og historier frit tilgængeligt og til download. Herunder bla. historierne om de otte udødelige.

 

Feng Shui skildpadde

Her får du en oversigt over de mest populære feng shui remedier, der benyttes til at – tiltrække den gode Ch’i – bortlede den uønskede Ch’i – hjælpe Ch’ien i gang de steder, hvor der er fare for at den stagnere – og bremse den de steder hvor der er fare for at den accelerer og bliver for kraftig. Disse remedier kan benyttes alle steder; hjemmet, haven, kontoret, bilen etc.

FENG SHUI REMEDIER

fs-remedier-lille-coins fs-remedier-lille-coins-svord fs-remedier-lille-vand fs-remedier-lille-buddha
Lykkemønter Pengesværd Vandbassiner, vand Buddha figurer
fs-remedier-lille-krystal fs-remedier-lille-klokke fs-remedier-lille-farver fs-remedier-lille-spejl
Prismer og krystaller Klokker Farver Spejle
fs-remedier-lille-rogelse fs-remedier-lille-blomster fs-remedier-lille-bambus Feng Shui Sha Chi
Røgelse og duftlys Blomster og planter Bambus Sha chi modtræk
fs-remedier-lille-fisk fs-remedier-lille-fro fs-remedier-lille-mandarin fs-remedier-lille-dyr
Fisk Frøer Mandarinænder Dyr
Feng Shui remedie Vinkende Feng shui remedie statue Feng Shui remedie bevægelse Feng shui lys og belysning
Den vinkende kat  Statuer  Ting, der bevæger Lys 
Feng shui amulet      
Amuletter      

Energien Chi