Feng shui remedier – Vinkende kat

Den vinkende kat stammer fra Japan. Og da feng shui stammer fra Kina, anses den vinkende kat traditionelt ikke for et feng shui remedie. Den vinkende kat har dog så mange lighedspunkter med fx. penge frøen at ma undertiden ser den anvendt i forbindelse med feng shui.

Her er det også vigtigt at være opmærksom på at feng shui hverken er smagsdommer, eller fastlåst i at noget skal være på en fast måde. Tag eksempelvis de remedier som bevæger sig eller som oprindeligt er lavet til bevægelse – fx. en propel, en fjeder, en vindmølle, etc. Her foreskriver feng shui ikke at kun en bestemt udgave af de pågældende emner kan anvendes. Tværtimod lægger feng shui op til at du finder din egen stil og dit eget udtryk når du eksempelvis benytter remedierne “ting der bevæger sig” til at stimulere og aktivere Chi energien.

Vinkende kat

Maneki-neko også kendt som vinkekat, velkomstkat, bedende kat og lykkekat er en figur af en vinkende kat, sædvanligvis lavet af keramik, som man tror på bringer held og lykke til ejeren.I Japan vil man ofte se den vinkende kat i butikker, restauranter og private hjem. Udover keramik figurer fås maneki-neko også som nøgleringe og forskellig anden pynt.

Umiddelbart ser det ud til at katten vinker, men i virkelighede så beder den. Katten beder ved at bøje poterne nedad og op igen ifølge asiatisk gestik og kropssprog. Den japanske bedegestik udføres ved at holde hånden og fingrene ude og gentagne gange folde fingrene ned og tilbage op, hvilket er grunden til kattens udseende.

Generelt gør feng shui temmelig meget for at tiltrække velstand, rigdom og penge. De mest populære feng shui remedier er dem som tiltrækker penge, og dem er der en del af. Frøen med mønten i munden, kinesiske lykkemønter, pengesværd, etc. Og er selve remediet ikke decideret rettet mod at forøge velstand og formue, – men har andre formål som at tiltrække kærlighed, sikre sundhed, etc. – så er der formentlig alligvel i remediet en hentydning til penge og formue. Eksempelvis ved at remediet er i farver, der fremmer velfærd (gyldne, guld farver), eller ved at remediet er fremstillet i et materiale, der anses for at fremme velfærd (jade, krystal, mv.)

Vinkende kat Vinkende kat

Her får du en oversigt over de mest populære feng shui remedier, der benyttes til at – tiltrække den gode Ch’i – bortlede den uønskede Ch’i – hjælpe Ch’ien i gang de steder, hvor der er fare for at den stagnere – og bremse den de steder hvor der er fare for at den accelerer og bliver for kraftig. Disse remedier kan benyttes alle steder; hjemmet, haven, kontoret, bilen etc.

FENG SHUI REMEDIER

fs-remedier-lille-coins fs-remedier-lille-coins-svord fs-remedier-lille-vand fs-remedier-lille-buddha
Lykkemønter Pengesværd Vandbassiner, vand Buddha figurer
fs-remedier-lille-krystal fs-remedier-lille-klokke fs-remedier-lille-farver fs-remedier-lille-spejl
Prismer og krystaller Klokker Farver Spejle
fs-remedier-lille-rogelse fs-remedier-lille-blomster fs-remedier-lille-bambus Feng Shui Sha Chi
Røgelse og duftlys Blomster og planter Bambus Sha chi modtræk
fs-remedier-lille-fisk fs-remedier-lille-fro fs-remedier-lille-mandarin fs-remedier-lille-dyr
Fisk Frøer Mandarinænder Dyr
Feng Shui remedie Vinkende Feng shui remedie statue Feng Shui remedie bevægelse Feng shui lys og belysning
Den vinkende kat  Statuer  Ting, der bevæger Lys 
Feng shui amulet      
Amuletter      

Energien Chi