Feng Shui remedier – Pengesværd

Pengesværd fremstilles typisk af kinesisk mønter, der bindes sammen med rød tråd så de har form som et sværd. Mønterne aktiveres med et rødt bånd, snor, som symboliserer Yang energien, der er den aktive, igangsættende og udadfarende energi.  Det er den røde yang tråd, der aktiverer mønterne, alene har de ingen feng shui betydning.

Traditionelt blev sværdet brugt af Taoistiske præster i oldtidens Kina, i forbindelse med magiske ritualer. I Feng Shui bruges det til at afværge dårlige energier eller til at udbedre dårlig Feng Shui f.eks. shar chi fra skarpe hjørner.

Som beskyttelse kan sværdet hænges i udsatte områder i hjemmet, som kan bringe familiens rigdom i fare. Anden mulig placering er over hjemmets hovedindgang. Her beskytter det hele hjemmets værdier. Det kan også hænges i rigdomsområdet af dit hjem, for at vedligeholde strømmen af overflod i dit liv. Eller i området der fremme karrieren. Spidsen af sværdet skal pege enten mod et vindue eller en dør.

Men de fås i mange varianter.

Generelt gør feng shui temmelig meget for at tiltrække velstand, rigdom og penge. De mest populære feng shui remedier er dem som tiltrækker penge. Og dem er der en del af. Frøen med mønten i munden, kinesiske lykkemønter, pengesværd, etc. Og er selve remediet ikke decideret rettet mod at forøge velstand og formue, så er der formentlig alligvel i remediet en hentydning til penge og formue. Eksempelvis ved at remediet er i farver, der fremmer velfærd (gyldne, guld farver), eller ved at remediet er fremstillet i et materiale, der anses for at fremme velfærd (jade, krystal, mv.)

Pengesværd Feng Shui

De fleste pengesværd man ser i kinesiske forretninger har noget legetøjsagtigt over sig. Naturligvis findes pengesværd i forskellige kvaliteter, men generelt har de alle noget ufuldstændigt over sig. De er hverken et sværd eller en bunke mønter. Problemstillinge nævnes da det antages at Chi energien som det hele drejer sig om, er smart og hvis den åbenlys søges manipuleret kan effekten blive stik modsat hensigten.

Chi energien kan blive fornærmet og det er bestemt ikke noget du ønsker at opleve – tab af helbred, penge, kærlighed etc. kan blive resultatet. Da det i forvejen er vanskeligt at få kinesiske mønter til at indgå som en naturlig del af indretningen i et vestligt hjem, er opgaven med at få et pengesværd til at optræde naturligt, nærmest umuligt.

En ting som det dog er værd at bemærke omkring pengesværdet er at det er et sværd! I feng shui arbejder man ofte med ganske mægtige kræfter og de tiltag man benytter for at beskytte værdier har rod i tanker fx fra gamle mytologiske sagn og bøger som “Krigskunsten” (The art of war) af  general Sun Tzu. – Krigskunst kan iøvrigt læses ganske frit i NetSpirit e-bibliotek.

Således vil du bemærke at mange feng shui remedier søger at trække på kraftige overjordiske kræfter til at beskytte og forsvare mod uønsket energi. Når fx. dragen spille så stor betydning i feng shui og kinesisk astrologi skyldes det dragens enorme styrke og dens  evne til at udslette fjender.

Kinesiske lykkemønter

Kinesiske lykkemønter

Her får du en oversigt over de mest populære feng shui remedier, der benyttes til at – tiltrække den gode Ch’i – bortlede den uønskede Ch’i – hjælpe Ch’ien i gang de steder, hvor der er fare for at den stagnere – og bremse den de steder hvor der er fare for at den accelerer og bliver for kraftig. Disse remedier kan benyttes alle steder; hjemmet, haven, kontoret, bilen etc.

FENG SHUI REMEDIER

fs-remedier-lille-coins fs-remedier-lille-coins-svord fs-remedier-lille-vand fs-remedier-lille-buddha
Lykkemønter Pengesværd Vandbassiner, vand Buddha figurer
fs-remedier-lille-krystal fs-remedier-lille-klokke fs-remedier-lille-farver fs-remedier-lille-spejl
Prismer og krystaller Klokker Farver Spejle
fs-remedier-lille-rogelse fs-remedier-lille-blomster fs-remedier-lille-bambus Feng Shui Sha Chi
Røgelse og duftlys Blomster og planter Bambus Sha chi modtræk
fs-remedier-lille-fisk fs-remedier-lille-fro fs-remedier-lille-mandarin fs-remedier-lille-dyr
Fisk Frøer Mandarinænder Dyr
Feng Shui remedie Vinkende Feng shui remedie statue Feng Shui remedie bevægelse Feng shui lys og belysning
Den vinkende kat  Statuer  Ting, der bevæger Lys 
Feng shui amulet      
Amuletter      

Energien Chi